Echte Chinese thee, direct van de bron.

Chinese thee informatie

Thee bewaren: Het op de juiste manier opslaan van thee is noodzakelijk om de houdbaarheid te verlengen en de kwaliteit en smaak te conserveren. Leer hoe je thee vers en lekker houd met eenvoudige thee bewaartips van Teasenz.

Cafeïne en thee: Cafeïne in thee was voor het eerst ontdekt in 1827. Oorspronkelijk werd cafeïne in thee 'theïne' genoemd. Later werd echter aangetoond dat de theïne identiek is aan cafeïne in koffie, waardoor de term " theïne " werd niet meer werd gebruikt.

Thee proeven: Net als het drinken van een goed glas wijn, is het proeven van een fijn kopje thee een groot genot. Veel theewinkels die samenwerken met Teasenz vragen ons vaak voor kennis en inzichten voor het organiseren van theeproeferijen. Ontdekt in 9 stappen hoe je thee proeft als een thee expert.

Verschil theezakjes en losse thee: Leer wat het verschil is tussen theezakjes en blad thee, waarom blad thee meestal beter is dan theezakjes en hoe je makkelijk de overstap kan maken van theezakjes naar losse thee.

Waarom is groene thee gezond?: Voor zover wij weten is er geen ander drank zo gezond als thee. Voor velen in China is groene thee al 4000 jaar een natuurlijk geheim tot een gezonder leven. Tegenwoordig heeft ook wetenschappelijk onderzoek in Azië en het westen gezorgd voor hard bewijs dat groene thee gezond is.

Alles over jasmijn thee & gezondheid: Is jasmijn thee gezond? Ja zeker. Maar wat men vaak afvraagt is: Waar is jasmijn thee goed voor? En wat is de werking achter de voordelen? Jasmijn thee heeft vele voordelen voor de gezondheid. Ontdekt in dit artikel alle gezonde eigenschappen van jasmijn thee.

Groene thee zetten: Veel klanten hebben ons gevraagd om meer informatie te verstrekken over hoe losse groene thee het best kan worden gezet. Hieronder vertrekken wij handige richtlijnen die je kan volgen om een lekker kopje groene thee te bereiden. Deze richtlijnen zijn opgesteld op basis van de meest voorkomende vragen die wij binnen krijgen.

Witte thee zetten: Leer hoe je een perfect kopje witte thee te zetten door rekening te houden met de trektijd, temperatuur en hoeveelheid thee je dient toe te passen.

Lees meer artikelen over Chinese thee door onze blog te bezoeken: Chinese thee blog.