Echte Chinese thee, direct van de bron.

Chinese thee blog

Osmanthus oolong thee recept

In dit artikel leren we je stap voor stap hoe je een heerlijke osmanthus oolong zelf thuis kan bereiden.

10 oktober 2019

Theeproductie: Oxidatie Stoppen 'Shaqing'

'Shaqing' is een stap in de theeproductie waarbij de oxidatie wordt stopgezet.

18 september 2019

Theeproductie: Wat is verflensing / oxidatie?

Direct na het plukken van bladeren moet de theeproducent ervoor zorgen dat de bladeren optimaal verflensen dat leidt to tot oxidatie (of fermentatie) van de theebladeren. Wat is verflensing? En waarom is dit een belangrijke stap in theeproductie?

18 september 2019

Theesoorten: verschil in werking, verwerking en smaken

Wat zijn de verschillende theesoorten? Hoe verschillen ze in verwerking, smaak, en werking voor de gezondheid? Ontdek het hier.

18 september 2019

Silver Needle Legende: Een verhaal over de ontdekking van Bai Hao Yin Zhen witte thee

Lees het verhaal over de Silver Needle witte thee, zoals een theeboer uit Fujian het aan ons heeft verteld.

16 september 2019

Verschil groene thee & witte thee

Wat zijn nou precies de verschillen tussen groene thee en witte thee? In dit artikel vergelijken we groene- en witte thee met betrekking tot hun productie, prijs, cafeïnegehalte, gezondheidsvoordelen en meer.

7 augustus 2019

Verschil groene thee en zwarte thee

Zwarte thee en groene thee verschillen op veel manieren van elkaar. Het meest voor de hand liggende verschil is natuurlijk de smaak, maar ook zijn er verschillen in cafeïne, de locatie van het verbouwen van de thee, de processie methoden en de gezondheidsvoordelen.

7 augustus 2019

De Legende van Da Hong Pao Thee

Da Hong Pao, is een Oolong theesoort dat oorspronkelijk werd verbouwd in het Wuyi berggebied in Fujian. In dit artikel bespreken wij de verschillende verhalen over het ontstaan van deze theesoort en zijn naam.

5 augustus 2019

Beste Thee Tegen Eczeem: Groene Thee of Oolong Thee?

Hoe werkt thee in de strijd tegen eczeem? Verder in dit artikel staat alles wat u moet weten over thee als middel tegen eczeem.
7 juli 2019

Pu Erh thee: Verschil Droge en Vochtige Opslag

Pu erh komt oorspronkelijk uit Yunnan dat wordt gekenmerkt door relatief droog klimaat. Daarom wordt volgens traditionele gebruiken, de pu erh thee opgeslagen in een droge omgeving. Toen de populariteit van pu erh groeide in de Guangdong provincie, gingen de mensen daar zelf de thee inkopen en opslaan. Zodoende merkte men dat de Pu Erh thee een hele andere smaak kreeg wanneer deze wordt bewaard in het vochtige klimaat in Guangdong.

7 juli 2019

Is thee een gezond alternatief voor water?

Door veel wetenschappelijk onderzoek wordt de lijst met gezondheidsvoordelen van thee steeds maar langer. Veel mensen vragen zich daarom af of thee een goed alternatief is voor water.

22 september 2018

Thee etiquette: Thee slurpen, mag dat?

Slurpen thee is heel gebruikelijk in China, maar komt soms wat onbeschaafd over in andere landen. In dit artikel bespreken we de voordelen van het slurpen van thee. Ook bespreken we een alternatief voor slurpen.

22 september 2018

Hoe oolong thee bewaren & houdbaarheid

Oolong is een gedeeltelijk geoxideerde thee die veel langer houdbaar is dan groene thee.

22 september 2018

Yixing Klei Kunstenaar: Wu Hong Cai

Wu Hong Cai is een Yixing keramiek kunstenaar die zijn loopbaan begon in de jaren '70 in een keramiek studio.

24 juli 2018

Verse Thee Maken: Verse Thee Zetten Thuis, op Kantoor of Horeca

Verse thee, wie wilt dat niet. Of je nou thuis bent of op kantoor, thee drinken is altijd een goed moment om tot rust te komen. Ook gaan steeds meer en meer horecazaken over op het bereiden verse losse thee. Niet gek, want ook de consument is tegenwoordig op zoek naar een betere smaak en ervaring.

24 mei 2018

Pu Erh Thee Review: Kruidvat, Jacob Hooy/De Tuinen, Albert Heijn

In Nederland en België is pu erh thee nog beperkt verkrijgbaar. Het aanbod bestaat op dit moment uit 3 merken die we in dit artikel gaan vergelijken.

13 april 2018

2018 Teasenz Jin Jun Mei thee review: Proef tijdens het FesTEAval

Een volledige review van onze 2018 Jin Jun Mei thee met bereidingtips.

11 april 2018

22 April FesTEAval: WIN 2 gratis tickets!

Wij zijn er helemaal klaar voor om een heerlijk kopje thee aan te bieden tijdens het FesTEAval! Proef onze 2018 lente thee of geniet van een kopje heerlijk gerijpte pu erh!

2 april 2018

Thee & Maagzuur

Last van maagzuur? Dan kan het zijn dat de dokter je hebt geadviseerd om zwarte thee te vermijden en over te schakelen op groene thee of een kruidenthee zoals rooibos. Echter is de thee type niet de enige factor waar je rekening mee moet houden. We hebben hieronder alle factoren op een rijtje gezet, zodat je toch zoveel mogelijk kunt blijven genieten van thee.

27 februari 2018

Thee tijdens de Tang Dynastie

Thee werd veel meer dan een gezond drankje tijdens de Tang Dynastie. Teelt, productie en handel bloeiden. En daardoor werd het drinken van thee steeds populairder. Je kon nergens meer heen in de hoofdstad van Chang An zonder thee tegen te komen: op het koninklijk hof, in kloosters en op straat… Iedereen dronk thee: priesters, dichters en zelfs de gewone burger.

23 november 2017