Echte Chinese thee, direct van de bron.

Yixing Keramiek & Aardewerk
Foto-tabel Lijst

Producten 21-30 van 30

Van hoog naar laag sorteren
Foto-tabel Lijst

Producten 21-30 van 30

Van hoog naar laag sorteren

Yixing Keramiek, Aardewerk & Theepotjes

Ontdekt op deze pagina onze Yixing collectie bestaande uit Yixing theepotten, mokken, kopjes, theedieren en meer.

Wat is Yixing?

Yixing, ook bekend als zisha, is een type klei uit de province Jiangsu in China, meestal gebruikt in het produceren van theepotten, gaiwans, kopjes en mokken. Zisha heeft unieke eigenschappen die veel kunnen bijdragen aan jouw theebeleving. Lees dit artikel voor verdere uitleg: Yixing klei eigenschappen.

Yixing zisha (in het Chinees: 宜兴紫砂) schrijf je als volgt in pinyin: yíxìng zǐshā. Je kan het uitspreken als ‘e-hsin’

Inwijden & opvoeden

Yixing producten dien je eerst in te wijden door ze te koken in heet water. Daarna zijn ze klaar voor gebruik en dien je ze op te voeden door er regelmatig thee mee te bereiden. Lees dit artikel om je goed op weg te helpen: Yixing theepot inwijden & opvoeden.

Bij het opvoeden is het uitermate belangrijk dat je alleen 1 soort thee gebruikt per theepotje. Meer hierover lees je hier: Waarom één soort thee per Yixing theepotje.

Wat betekent Yixing?

De naam van dit type klei refereert naar de stad Yixing, in het zuiden van de provincie Jiangsu. De stad is bekend voor de hoge populatie Yixing theepot artiesten. De beste artiesten verdienen een fortuin door maandelijks een kleine hoeveelheid theepotjes te maken, terwijl anderen volledig afhankelijk zijn machines. Bij Teasenz, hebben we samenwerkingsverbanden met artiesten,voor de beste prijs-kwaliteit verhouding. Samen met hun bieden wij semi-handgemaakte Yixing producten die afgemaakt zijn met de hand. Bovendien, inspecteren wij het materiaal voor echtheid en kwaliteit.

Leveren jullie ook 'antieke' Yixing theepotten? Dit is een vraag die ons vaak wordt gesteld. Jammer genoeg, handelen wij niet in oude Yixing producten. Dit vergt namelijk andere kennis, inclusief de vaardigheid om het jaar van productie te bepalen. Deze vaardigheden hebben we op dit moment niet in-house, en daarom zijn wij niet in staat de echtheid van antieke zisha producten te garanderen.

Yixing theepot museum & geschiedenis

Zisha klei was voor het eerst gebruikt tijdens de Song dynastie, in de buurt van de Tai Hu meer. Mocht je in de buurt zijn dan raden wij het erg aan om de Yixing theepot museum te bezoeken om meer te leren over de geschiedenis.