Swipe to the left

Thee tegen een slechte adem

21 november 2017 Geen opmerkingen

Heeft u ooit wel een van uw echtgenoot gehoord dat u een slechte adem heeft? Of kent u zelf iemand met dit probleem? Het blijft altijd lastig om iemand te vertellen dat hij of zij een slechte adem heeft. Echter, kan een slechte adem zelfs een relatie erg beïnvloedden. Gelukkig kan thee helpen!

Wat veroorzaakt een slechte adem?

Er zijn verschillende redenen:

De eerste reden is erg voor de hand liggend, het kan komen omdat iemand zijn tanden niet goed of vaak genoeg zijn of haar tanden poetst. Hierdoor blijven er voedselresten in de mond achterblijven. Dit gaat rotten waardoor bacteriën gaan groeien en daardoor een slechte adem veroorzaken. Dit kan vrij eenvoudig worden opgelost door elke dag goed te poetsen en te flossen. Dan zou de slechte adem verdwenen moeten zijn in ongeveer 2 weken. Maar…

Vaak zijn het niet hygiëne-problemen zijn die een slechte adem veroorzaken. Het kan namelijk ook komen door chronische problemen. Bij homeopathie (of alternatieve geneeswijzen) noemen we dit “hitte” of “ontsteking”. Dit komt onder andere door te veel werken, stress of andere specifiekere oorzaken. Hierdoor kunnen er in het lichaam bepaalde delen geïrriteerd raken wat vaak leidt tot kwalen zoals een slechte adem of acne. En als u verder leest komt u te weten welke soorten thee helpen tegen deze problemen.

Groene thee tegen een slechte adem

Mar 20, 2017 1:41:32 AM

Groene thee word vaak erkend als een middel tegen een slechte adem. Dit is gedeeltelijk waar. Een van de voordelen is namelijk dat het drinken van groene thee, een antibacteriële werking heeft. Daarom kan het gelijk na het drinken een positief effect hebben op een slechte adem. Daarnaast kan groene thee ook het lichaam kalmeren en ontsteking remmend werken. Echter is het effect hiervan niet heel sterk.

Maar gelukkig zijn er meerdere soorten thee die effectiever zijn tegen chronische slechte adem problemen. En deze gaan we in het volgende deel bespreken.

Chrysant thee

May 9, 2016 3:25:53 PM

Naast alle andere kruidentheeën, zijn chrysant-theeën de lichtste drank tegen ontstekingen met een zelfde intensiteit als groene thee. Maar het voordeel van deze thee, is dat het ook ‘s avonds gedronken kan worden, omdat het cafeïnevrij is.

Kamperfoelie thee

Een ander soort bloementhee dat bewezen effectief is, is Kamperfoelie thee (Honeysuckle). Deze bloementhee is erg effectief tegen ontstekingen. Maar daarom moet u letten op de hoeveelheid die u hiervan drinkt. Begin met een kopje per dag. Het is ook belangrijk om te weten dat het onverstandig is om Kamperfoelie thee te drinken wanneer u borstvoeding geeft, wanneer u zwanger bent of wanneer u net een operatie heeft gehad of net ingaat.

Kuding thee

Aug 18, 2016 8:19:47 PM

En als laatste is er nog Kuding thee. Deze thee is het meest effectief in het tegengaan van een slechte adem, maar het nadeel hiervan, is dat het erg bitter smaakt. Vaak nog bitterder dan wat u ooit eerder heeft geproefd. Kuding theebladeren worden vaak gerold en verwerkt in naaldvormen. En wanneer u deze van plan bent te kopen, let er dan op dat u de groenere bladeren neemt omdat die vaak een meer plezante en frissere nasmaak hebben.

Net zoals bij Kamperfoelie thee is het onverstandig is om Kuding thee te drinken wanneer u borstvoeding geeft, wanneer u zwanger bent of wanneer u net een operatie heeft gehad of net ingaat.