Echte Chinese thee, direct van de bron.

Kalmerende Chrysanthemum Thee - Tai Ju Hua Cha
8.5

Kalmerende Chrysanthemum Thee - Tai Ju Hua Cha

€ 7,40
Gemaakt van 100 procent organische chrysanten bloemknoppen is de natuurlijke caffeïnevrije chrysanthemum thee een meditatieve kop waar je op elk moment van de dag van kunt genieten.
- +
Beschikbaarheid:Op voorraad
Meer informatie

Een kalmerende en verfrissende bloementhee met een hint van honing. Deze 'kamille thee uit het Oosten' is al duizenden jaren de meest populaire kruidenthee in China.

Naast echte thee dat bestaat uit bladeren van de Camellia Sinensis theeplant heb je ook thee gemaakt van bloemen en kruiden. Neem bijvoorbeeld deze Chinese chrysanten thee (ook bekend als Chrysanthemum) bestaande uit kleine knoppen met een hoge gehalte aan verschillende vitaminen.

Cafeïne-vrij

In tegenstelling tot zwarte en groene thee, zoals Jasmijn thee, bevat chrysant thee geen cafeïne. Hierdoor wordt het in China ook gezien als de alternatieve kruidenthee voor tijdens zwangerschap en borstvoeding. Onze gedroogde chrysanten zijn onder de allerbeste natuurlijke omstandigheden gekweekt en vers verpakt.

Chrysanten als onderdeel van een kruiden thee blend

Alleen met deze chrysanten bloemen kan je al een heerlijke kruiden thee bereiden. Wil je naast de bloemige aroma ook een beetje extra natuurlijke zoetheid? Voeg dan een paar extra Teasenz goji bessen toe!:

Verschillende soorten

Deze kalmerende Chrysanthemum thee (Tai Ju) is niet de enige in zijn soort. In China groeit ook de 'Gong Ju' en 'Xue Ju' elk met een unieke smaak door de verschillende natuurlijke omstandigheden waarin ze groeien. Zie in de video hieronder alle drie de soorten die wij aanbieden in onze theewinkel

Details
Meer informatie
Trektijd 4-5 minuten
Watertemperatuur 95 °C
Thee per 500ml theepot 2-5 gram
Eetlepels / 500ml 8 bloemen
Oogst 2021
Theeseizoen Herfst
Cafeïnegehalte cafeïnevrij
Theeregio Tongxiang
Provincie in China Zhe Jiang
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 胎菊
Recensies 3

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: Kalmerende Chrysanthemum Thee - Tai Ju Hua Cha