Echte Chinese thee, direct van de bron.

Kuding Needle Thee
8.5

Kuding Needle Thee

€ 8,33
De gezondheidsvoordelen van kuding zijn veelvoudig: volgens de traditionele Chinese geneeskunde, verdrijft het wind-hitte, vermindert het ontstekingen, elimineert het gifstoffen, verbeterd het de spijsvertering en vergroot het de focus, het geheugen en meer.
- +
Beschikbaarheid:Op voorraad
Meer informatie

Kuding thee (ook bekend als 'kundin cha') is een medicinale thee, dat al duizenden jaren  in de traditionele Chinese geneeskunde wordt gebruikt. Het woord 'ku' betekent 'bitter' en het Chinese karakter voor 'Ding' ('丁') betekent 'spijker' gezien de vorm van deze thee.

Herkomst van kuding

De bladeren van deze kruidenthee is afkomstig van de Ilex kuding plant die groeit in China. De lange smalle bladeren worden gerold in spijkerachtige vormen. Een ander onderscheidend kenmerk van deze Chinese kruidenthee, zoals de naam al impliceert, is de bittere smaak. Sommigen drinkers vinden dat de bitterheid wordt vervolgd door een licht zoete nasmaak.

Bereiden van kuding thee

Bij het maken van deze kruidenthee is het een goed idee om slechts twee stuks te gebruiken om te wennen aan de sterke bittere smaak. Daarna kan je deze langzaam verhogen naar 3-4 stuks.

Voordat je begint met het trekken van de spijkers, warm je eerst de theepot of theemok op door deze te vullen met heet water. Daarna schenk je de theepot of mok leeg en voeg je de kuding spijkers toe.

Vervolgens trek je met heet water gedurende twee minuten. Dezelfde bladeren kunnen meerdere keren gebruikt worden. Na de eerste trekbuurt kan je de trektijd langzaam verhogen.

Gezondheidsvoordelen van kuding cha

In de traditionele Chinese geneeskunde is deze kruid beroemd om zijn vele toepassingen en het is populair voor het verbeteren van het geheugen, voorkomen van puistjes, verlichten van verkoudheid, jeukende ogen, hoofdpijn, en behandelen bronchitis.

Tenslotte wordt kuding thee ook vaak gebruikt om de spijsvertering te verbeteren; hoge bloeddruk te verlagen en cholesterol te verminderen.

Wanneer je deze kruiden thee niet moet drinken

Drink niet Kuding thee vóór, tijdens of vlak na een zwangerschap. Drink deze ook niet bij een lage bloeddruk, omdat kuding bloeddruk verlagend werkt. Tenslotte moet je kuding vermijden tijdens de menstruatie. Bij onzekerheid neem je contact op met een arts of Chinese kruidendokter.

Details
Meer informatie
Trektijd 4-5 minuten
Watertemperatuur 100 °C
Thee per 500ml theepot 2-5 gram
Eetlepels / 500ml 1 el
Oogst 2021
Theeseizoen Zomer
Cafeïnegehalte laag
Theeregio Longmen
Provincie in China Guang Xi
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 苦丁
Recensies

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: Kuding Needle Thee