10 oktober 2019
515 view(s)
Gedroogde osmanthus bloemen kom je vaak tegen in populaire Chinese desserts zoals een osmanthus jelly of osmanthus rijstcake. Door de zoete en hartige geur is het een veel gebruikte ingredient in de Chinese keuken. Ook in de theewereld worden deze gedroogde bloemen veel toegepast.
In dit artikel leren we je stap voor stap hoe je een heerlijke osmanthus oolong zelf thuis kan bereiden. Osmanthus is bovendien niet alleen erg lekker, maar ook rijk aan antioxidanten en vitamine b3.
Dit heb je nodig:
- 5 gram oolong thee:
- We raden je aan om onze Tie Guan Yin oolong hiervoor te gebruiken. Wil je een wat donkerdere smaak, ga dan voor de Da Hong Pao.
- 1 gram gedroogde osmanthus bloemen.
Osmanthus oolong thee bereiding
- Spoel de oolong thee met heet water (95-100 ºC) om het lekker los te laten komen.
- Voeg opnieuw heet water toe.
- Strooi de osmanthus-bloemen over de thee.
- Laat het 3 minuten trekken en serveer.
Bekijk onderstaande video voor een demonstratie:
Ben je dol op osmanthus? Ontdek ook ons recept voor het maken van osmanthus suikersiroop.