Echte Chinese thee, direct van de bron.

Anxi Tie Guan Yin Oolong Thee
8.95

Anxi Tie Guan Yin Oolong Thee

€ 7,61
Voor theeliefhebbers die zwarte thee te sterk vinden en groene thee te ‘rauw’ vind smaken, is de Tie Guan Yin een gulden middenweg. Een lichte fermentatie zorgt ervoor dat er geen bitterheid te verkennen meer is. Toch is de textuur is fluweel zacht, vol en romig. Het intensief rollen van de bladeren tot strakke balletjes zorgt voor een mooi bloemig karakter. Vernoemd naar de Chinese Godin van Genade ‘Guan Yin’.
- +
golden week china
Beschikbaarheid:Op voorraad
Meer informatie

Een all-time favorite van ervaren Chinese theeliefhebbers. De Anxi Tie Guan Yin werd door dichters in het Ancient China geprezen voor zijn reinigende smaak, wat de theedrinker in een vredelievende, meditatieve gemoedstoestand brengt. Deze prachtige smaragd groene thee is vernoemd naar de Chinese Godin van Genade, Guan Yin.

Tie Guan Yin (ook bekend als 'Ti Kuan Yin') is een licht gefermenteerde oolong thee dat qua oxidatieniveau tussen de sterk gefermenteerde zwarte thee en minimaal gefermenteerde witte/groene thee zit. Dit resulteert in een perfecte combinatie tussen bloemige smaak aroma van zwarte thee en de frisse smaak van groene en witte thee.

Tijdens de verwerking worden de bladeren met de hand gerold in kleine compacte balletjes. Dit is waar deze thee zijn naam aan te danken heeft. 'Tie' betekent ijzer in het Chinees. Wanneer je de balletjes in een beker of pot laat vallen dan hoor je een 'ping' geluid wanneer het de bodem raakt. Wij zijn enorm positief over deze Tieguanyin thee door zowel de hoogwaardige kwaliteit van de bladeren als de ambachtelijke verwerking ervan. Dit samen met een onklopbare prijs, is deze Tie Guan Yin oolong thee perfect om er dagelijks van te genieten.

Oolong thee en gezondheid

Tie Guan Yin is een van de meest bekende en meest gedronken Chinese oolong theesoorten. Door de lichte fermentatie bevat deze thee een hoge hoeveelheid aminozuren, vitaminen, polyfenolen en antioxidanten. Dit zorgt ervoor dat deze thee erg gezond is doordat het help bij het verlagen van cholesterol en bijdraagt tot het verminderen van slagaderverharding. Het laatste verlaagt de risico's op hartaanvallen. De antioxidanten kunnen ook helpen beschermen tegen sommige vormen van kanker, en ook helpen bij het bestrijden van de gevolgen van het ouderdom en bacteriële infecties.

Waar is deze Tie Guan Yin Oolong thee geproduceerd?

Anxi is de oorspronkelijke plaats voor de product van de beste Tie Guan Yin thee. Dit gebied wordt gekarakteriseerd door vele bergtoppen en beekjes in combinatie met bebouwde theetuinen. De boeren in dit gebied hechten veel belang aan het onderhouden van de ecologie en hard werken om zowel de lokale thee cultuur en de natuurlijke omgeving in stand te houden.

Theeboer Li Ye Biao

Onze Tieguanyin is een thee van meneer Li die al 30 jaar ervaring heeft in de verwerking van oolong thee. Geboren in een conservatieve familie, volgt hij zijn vader's wens om een theefabriek op te zetten in 1966. Het fabriek is een groot success. Volgens Li is het weer de allerbelangrijkste factor voor de theeproductie.

"Als het weer niet mee zit dan zal de oogst en kwaliteit tegenvallen. Tegelijkertijd zorgt dit voor tijdelijk hoge prijzen, waardoor de dagelijke Tie Guan Yin drinker dit gaat voelen in zijn portemonnee. Om de bladeren te beschermen tegen koud worden van riet gemaakte covers gebruikt om de bosjes te bedekken."

Ons team is onder de indruk van de strenge kwaliteitscontrole zowel in de theeplantage als in de verwerkingsfabriek.

Geschiedenis van Tie Guan Yin

Ti Kuan Yin is de meest gedronken Oolong thee in China. Deze theetype werd voor het eerst ontwikkeld in de vroege jaren 1700 in de Anxi, Fujian. Oolong thee kan wordt vaak gezien als een kruising tussen niet gefermenteerde groene en witte thee, en de volledig gefermenteerde zwarte thee. Dit combineert de beste van beide in een 1 theeproduct. Oolong thee werd al snel populair door het oosten van China en Taiwan. In de vroege jaren 1970 werd Oolong thee zeer populair in Japan en verspreidde ook later naar de rest van de wereld. Anxi, de thuisbasis, produceert nog steeds de beste Oolong thee ter wereld.

Details
Meer informatie
Trektijd 3-4 minuten
Watertemperatuur 100 °C
Thee per 500ml theepot 2-5 gram
Eetlepels / 500ml 1 el
Oogst 2021
Theeseizoen Lente
Cafeïnegehalte medium
Theeregio Anxi
Provincie in China Fu Jian
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 安溪铁观音
Recensies

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: Anxi Tie Guan Yin Oolong Thee