Echte Chinese thee, direct van de bron.

Osmanthus Suikersiroop Recept
Osmanthus Suikersiroop Recept

Osmanthus Suikersiroop Recept

Osmanthusbloemen zijn in China erg popular vanwege de sterke boterzoete geur. Het regelmatig drinken van osmanthus thee of een dessert met osmanthus is gezond voor de huid en heeft een ontgiftende werking. Daarnaast is deze bloem ook gezond voor de keel en longen en wordt het in China ook vaak gedronken bij een schorre stem. In dit artikel leggen wij stap voor stap uit hoe je een osmanthus suikerstroop kan bereiden.

Waarom Osmanthus suiker maken?

Ten eerste, zorgt het verwerken van osmanthusbloemen in siroop vorm ervoor dat het niet makkelijk bederft. Sterker nog, je kan het voor jaren lang bewaren in de koelkast. Er zijn twee toepassingen van osmanthus suiker.

  1. Je kan een heerlijk zoete en bloemige thee maken door de osmanthus suikersiroop op te lossen in heet water. Voor de hete zomer voeg je wat ijsblokjes toe voor een koelende ijsthee.
  2. Ook kan je osmanthus siroop gebruiken als vervanging van gewone suiker voor huisgemaakte desserts of koffie.

Ingrediënten: Wat heb je nodig?

Zie hieronder wat je nodig hebt om 200 gram osmanthus suikersiroop te bereiden:

Tips:

  • Ga voor witte suiker omdat deze het meest neutraal is in smaak en kleur.
  • Honing is optioneel. In China wordt osmanthus suikersiroop ook vaak bereid zonder honing. Voel je daarom vrij om te experimenteren met en zonder honing.

Benodigdheden: Zorg ervoor dat je over een glazen potje beschikt.

Instructies

  1. Voeg eerst een laagje suiker van ongeveer 1 cm in het glazen potje.
  2. Daarna voeg je osmanthus bloemen toe.
  3. Besprenkel honing over de bloemen.
  4. De hierboven genoemde stappen kan je herhalen totdat je alle 3 de ingrediënten evenredig hebt verdeeld over de lagen. Zorg ervoor dat het laatste laagje bestaat uit suiker.
  5. Druk nu boven op de inhoud van het potje zodat de inhoud compacter wordt.
  6. Sluit nu het glazen potje en bewaar het voor 1 week op kamertemperatuur. Je zal geleidelijk merken dat de inhoud vloeibaarder wordt. Je osmanthus suikerstroop is nu gereid voor consumptie!

Opberging

Nadat de eerste week verstreken, dien je osmanthus siroop in de koelkast te bewaren, zodat je er jarenlang van kan genieten.

24 maart 2016
Opmerkingen