Echte Chinese thee, direct van de bron.

Voorraadpotten
Foto-tabel Lijst

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
Foto-tabel Lijst

6 producten

Van hoog naar laag sorteren

Thee Voorraadpotten

Het bewaren van losse thee is altijd al een groter uitdaging geweest in vergelijking met theezakjes. Losse bladthee vaak veel verser, en om ze ook zo te houden kan je ze het best bewaren in speciale voorraadbussen en bewaarpotjes.

Luchtdicht: vele voorraadpotten op deze pagina zijn lucht dicht, met name de glazen potjes. De deksels zijn namelijk afgewerkt met een rubberen rand die je bladeren beschermen tegen het vocht en onaangename geurtjes. Echter is het niet zo dat alle thee perse luchtdicht bewaard moeten worden. Denk bijvoorbeeld an pu erh en sommige donkere oolong soorten. Deze zijn juist gebaat bij wat lucht, zolang het niet te vochtig is, zodat ze lekker door kunnen rijpen en betere smaak kunnen ontwikkelen. Voor deze hebben we juist handige bamboe, houten, en Yixing klei bewaardozen & -potjes.

Bescherming tegen licht: theebladeren zijn vaak niet fan van warmte en licht. Wanneer je onze houten theedozen of bussen aanschaft dan heb je hier minimaal last van. Heb je een luchtdichte glazen potjes of bussen? Zorg er dan voor dat je ze binnen in de kast bewaard.

Lees ook onze tips hoe je het best thee kan bewaren en opbergen om zo de houdbaarheid te verlengen: thee bewaren