Echte Chinese thee, direct van de bron.

Pu Erh Thee Review: Kruidvat, Jacob Hooy/De Tuinen, Albert Heijn

Pu Erh Thee Review: Kruidvat, Jacob Hooy/De Tuinen, Albert Heijn

In Nederland en België is pu erh thee nog beperkt verkrijgbaar. Het aanbod bestaat op dit moment uit slechts enkele merken die we in dit artikel gaan vergelijken.

Voor vele jaren is Teasenz al bezig om de meeste authentiek pu erh thee te leveren vanuit China. Echter kan het zo zijn dat een theetje uit het buitenland bestellen nog te ver voor je gaat. De meeste mensen die pu erh thee kopen, hebben als doel om af te vallen. In dit geval is de smaak wat minder van belang, waardoor het lokale aanbod voldoende is.

Pu erh thee Kruidvat

Kruidvat staat met name bekend als een prijs vechter. Voor 2,69 euro heb je al een pak ‘Mountain Temple’ pu erh thee met 20 theezakjes. Dit is slechts 14 cent per portie.

Gezien dit product alleen bij kruidvat te koop is en ook niet beschikbaar is in China, denken we dat het om een huismerk gaat.

De verpakkingsdesign ziet er goedkoop uit. Dit is geen probleem als je het voor jezelf koopt, maar het is niet aan te raden als je het iemand cadeau wilt geven.

Op de product pagina van Kruidvat wordt er jammer genoeg erg weinig informatie verschaft. De product beschrijving is slechts 1 zin:

“Voor de ondersteuning en het behoud van een goed gewicht drink je de Pu-Erh Chinese Afslank Thee.”

Pu erh thee Jacob Hooy / De Tuinen

Naast huismerken heb je ook een individueel merk zoals Jacob Hooy. Deze is op verschillende websites te verkregen zoals Holland & Barrett (Voorheen ‘De Tuinen’). De prijs voor een pak met 50 zakjes is 4,99 euro. Dit is nog goedkoper dan Kruidvat, gezien de gemiddelde prijs per zakje maar 10 cent. Bovendien wordt regelmatig een tweede pakje voor slechts 1 euro extra aangeboden. Waardoor de prijs nog maar 6 cent is per portie.

Na het bespreken van alle merken maken we nog een prijsvergelijking voor de prijs per pakje.

Op de site van zowel Jacob Hooy en Holland & Barrett is er ook meer informatie beschikbaar over het product dan op de Kruidvat site. De nadruk wordt gelegd op vetverbranding en het verbeteren van de spijsvertering. Echter is het ook leuk om te zien dat het rijpingsproces en de afkomst (Yunnan) wordt vermeld.

Op de product pagina wordt ook een trektijd van 5-7 minuten vermeld. Dit lijkt mij erg lang voor een rijpe pu

Pu erh thee Albert Heijn

Op dit moment verkoopt Albert Heijn en Delhaize geen pu erh thee. Op de online site hebben we ze in ieder geval niet kunnen vinden. We zullen dit blog artikel updaten wanneer er meer nieuws is.

Conclusie

Als we zouden moeten kiezen tussen Kruidvat of Jacob Hooy, dan heet het laatste onze voorkeur. De gemiddelde prijs per pak is aanzienlijk lager voor Jaco Hooy, helemaal als je twee pakjes koopt. De verpakking is bovendien mooier en er is meer informatie beschikbaar op de site.

Qua smaak hoef je niet veel te verwachten van beide merken. Het gaat voornamelijk om gemalen thee, dus geen mooie verse volle bladeren of knoppen. Omdat het in beide gevallen om een 'rijpe' pu erh thee gaat (wat overigens niet vermeld is) zal de smaak niet heel bitter zijn. Dit komt door het fermentatieproces die de bladeren tijdens de productie hebben ondergaan. De smaak is wel intens aardachtig waar sommige mensen aan zullen moeten wennen.

Vind je de smaak te sterk of houd je niet van houtige, aardachtige smaken? Probeer dan een rauwe pu erh uit onze selectie. Deze zijn namelijk veel frisser en lichter van smaak.

13 april 2018
Opmerkingen