Echte Chinese thee, direct van de bron.

Pu erh thee
Foto-tabel Lijst

Producten 1-20 van 52

Van laag naar hoog sorteren
  1. Yunnan Tuocha Thee – 2006 Raw (Sheng) Pu Erh Thee (100 gram)
  2. Mini Yunnan Tuocha Theemix
  3. Wild Orange Pu Erh Thee - In Mandarijn Gerijpte Puerh Cha
  4. Zi Ya Paarse Thee - Paarse Knop Thee Cake 100g
  5. Gerijpte Losse Pu Erh Thee, Gong Ting
  6. 2019 Rijpe ‘XiaoFa’ Tuocha Pu Erh Thee, Xiaguan 100g
  7. 2015 Sheng Xiaguan Tuocha - Kraanvogel, Jin Si 'Gouden Lint' Graad 100g
  8. 2010 Menghai Dayi Thee - Jia Ji Sheng Yunnan Tuocha 100g
  9. Menghai 7572 Thee Cake - 2017 Rijpe Dayi Pu Erh Thee (150g)
  10. 2014 Menghai Dayi V93 Tuocha Thee - Shou Pu Erh Thee 100g
    Nieuw
  11. Moonlight White - Yue Guang Bai, Witte Moonlight Theecake 357g
  12. 2017 Rijpe Paddestoel Tuo Cha, Xiaguan Jin Si “Tibetaans Vuur” Label, Da Xue Shan 250g
  13. 2020 Zongedroogde Zwarte Thee Cake - Yiwu Shai Hong 200g
  14. Menghai 7542 Thee - 2018 Dayi / TaeTea Sheng Pu Erh Thee Cake
  15. 2019 Nan Nuo Shan Rauwe Pu Erh Theecake, Eerste Voorjaarsoogst 200g
  16. 2011 Xiaguan Sheng Pompoen Tribute Tuocha Thee 100g
  17. 2015 Lao Tong Zhi ‘Oude Kameraden’ ‘Fen Dou’ Rauwe Pu Erh Theecake 357g
  18. 2013 Dayi/Taetea 'Lucky' Ji Xiang Rauwe Tuocha Pu Erh Thee 100g
  19. 2013 Zi Juan Paarse Thee Cake, Rauw/Sheng 100g
  20. 2014 (2006 bladeren) ‘Gao Yuan Chen’ Rauwe Pu Erh Tuocha Thee in metalen blik (100 g)
Foto-tabel Lijst

Producten 1-20 van 52

Van laag naar hoog sorteren

Bekijk ook eens onze pu erh thee collectie op PUERHTEA.EU met voorraad opslag in Nederland voor een snelle verzending in Europa! (NL verzendtijd 2 dagen, BE verzendtijd 3-4 dagen!)

Pu erh thee kopen

Pu erh thee (ook bekend als 'puer', 'pu'er,' en 'po lei' thee) is een gezonde theesoort die gemaakt is in Yunnan, China. In het Westen staat pu erh thee bekend om zijn voordelen voor de gezondheid, maar er zijn veel misvattingen over de smaak, verwerking en andere karateristieken. Lees verder om meer te leren over deze mysterieuze en vaak verkeerd begrepen thee.

De smaak van pu erh

Goede kwaliteit pu erh thee heeft een diepe, rijke smaak die vaak koffiedrinkers aanspreken en het gaat meestal goed samen rijke desserts. De smaak en grote gezondheidsvoordelen van deze thee maken het een geweldige optie voor het drinken als een digestief na een zware maaltijd. In China en Hong Kong, wordt deze thee vaak gedronken tijdens en na maaltijden, zoals tijdens een dim sum lunch.

Pu erh gezondheidsvoordelen

In de traditionele Chinese geneeskunde, is pu erh thee een zeer effectief kruid. Het opent de meridianen te openen, verwarmt de maag, zuivert bloed en bevorderd de spijsvertering.

Sommige studies hebben ook aangetoond dat pu erh de bloeddruk en cholesterolniveau kan verlagen. Pu erh wordt vaak geprezen als een dieet thee. Het kan daarom een aangenaam onderdeel zijn van een gezond voedingspatroon.

Geschiedenis van pu erh thee

Pu erh ontstond duizenden jaren geleden in de Chinese provincie Yunnan, waar een waar grote theebomen groeien. De geschiedenis van pu erh hangt nauw samen met de theehandel wat blijkt uit het feit dat de theesoort vernoemd is naar de stad/dorp waar de pu erh theehandel plaatsvondt (Pu'er City). 1 van de redenen waarom deze theesoort vaak samen is geperst voor verkoop is omdat het makkelijker te vervoeren was naar andere gebieden.

Theeliefhebbers die een jonge pu erh thee kopen bewaren deze vaak jaren voordat het de donkere kleur en smaak verkrijgt. Dit proces kan soms tussen de 5 tot 20 jaar duren. In de jaren 1970 werd er een nieuwe verwerkingsmethode ontwikkeld om jonge theebladeren te fermenteren, waardoor de pu erh thee eerder rijp was voor consumptie. Thee die met de nieuwe verwerkingsmethode is geproduceerd wordt ook we 'shou pu erh' (letterlijk: rijpe pu erh) genoemd.

Deze verwerkingsmethode heeft sterk bijgedragen een investering ' bubble ' in de jaren 1990 en 2000. Prijzen omhooggeschoten, veel verzamelaars begonnen hun oude pu erhs te hamsteren en de kwaliteit van de nieuwe pu erhs kelderde naarmate de productie werd opgevoerd om te proberen om de grote vraag te voldoen. Gelukkig is de prijs bubble ingestort en is de productie min of meer weer normaal.

Pu er productieproces

Sheng pu er wordt gemaakt van de minimaal bewerkte bladeren van grote Yunnan theebomen die onder zorgvuldig gecontroleerde omstandigheden worden gerijpt. Deze pu er soort wordt vaak gerijpt voor 15 tot 20 jaar voordat het een diepere rijke smaak verwerft.

Shou pu er wordt geproduceerd door warmte en vocht toe te passen om zo een fermentatieproces op gang the brengen. Hierdoor duurt het maar 1 jaar voordat de thee een lekkere smaak verwerft. Echter worden sommige shou (rijp) pu er theesoorten ook bewaard om een smaak te verkrijgen dat meer lijkt op sheng pu er.

Pu er theevormen

Een van de meest onderscheidende kenmerken van deze theesoort is de diversiteit aan vormen waarin het wordt geperst. Pu er worden het meest geperst in een baksteenvorm, ronde cakevorm / schijven (ook wel bekend als 'bing cha') en komvorm ('Tuo cha'). Deze vormen zijn erg praktisch voor de transport en opslag.

Pu er thee wordt ook soms als losse thee verkocht of verpakt in citrusvruchten zoals een mandarijn of pomelo. Verder vind je ook pu er thee die gerijpt worden in bamboestengels. Soms is het ook verkrijgbaar in theezakjes, maar deze zijn vaak van minder goede kwaliteit.