Swipe to the left

Nieuw: 2017 Menghai Dayi 7572 & 7542 Pu Erh Thee Cakes

Nieuw: 2017 Menghai Dayi 7572 & 7542 Pu Erh Thee Cakes
14 mei 2017 Geen opmerkingen

Onze twee populaire Dayi cakes waren twee weken geleden uitverkocht. Helaas konden we ze bij de originele Menghai theefabriek niet meer inkopen tegen een redelijke prijs. Zoals het altijd het geval is met pu erh thee stijgen de prijzen naarmate de cakes langer rijpen.

Gelukkig konden we ze vervangen met twee nieuwe 2017 cakes op basis van de klassieke 7542 en 7572 recepten. Hierbij een introductie!

Verpakking

De nieuwe cakes zijn gewikkeld in luchtdoorlatend papier en verpakt in een kartonnen doos. De meeste pu erhs komen niet in een doosje. Toch vinden we zo'n doos wel fijn. Het zorgt voor extra bescherming en oogt ook meer als een 'afgewerkt' product. Geweldig als cadeau dus. Het is ook fijn om te zien dat de doos verzegeld is met een sticker.

dayi 7572 tea cake - 7542 pu erh cake

Echtheidszegel

Een groot voordeel van nieuwe Dayi cakes is dat de papieren verpakking ook is afgesloten met een echtheidszegel. Het zorgt er niet alleen voor dat de pu erh strak verpakt is, maar we kunnen hierdoor ook namaakcakes vermijden. Deze voorraad komt gelukkig direct van de Menghai fabriek. We hoeven ons hierover in dit geval geen zorgen te maken.

Wanneer we cakes overnemen van een theehandelaar is de zegel wel degelijk van belang. Ook namaak cakes hebben een zegel. Echter wanneer je een echte Dayi cake bezit, dan kan je makkelijk de namaakzegels onderscheiden van de echte. Bepaalde onderdelen van de sticker zijn vrij moeilijk te na te maken, zoals de stippellijn onder de grote Chinese karakters.

Grootte

De traditionele 357g cake is voor de meeste theeliefhebbers wat te groot. Cakes van dergelijke grootte zijn prijzig, vooral als ze bestaan uit top kwaliteit bladeren. Daarom hebben we besloten om deze 150 gram cakes te introduceren.

Top Quality Leaves

Beide cakes bestaan uit hoogwaardige bladeren en zijn netjes samengeperst in perfecte ronde taarten. Zie de foto's hieronder.

Rauwe Sheng 7542 Dayi Pu Erh Cake

De bladeren zijn er dik en sappig uit. Deze cake heeft veel potentie om heerlijk te rijpen. Het trekt een helder geel-oranje brouwsel met een mix van fruitige en bloemige aroma.

menghai dayi 7542 tea cake

Rijpe Shou 7572 Dayi Pu Erh Cake

Het uiterlijk wordt gekenmerkt door een prachtig kleurenpalet van gouden en zwarte bladeren. De fermentatie process lijkt goed gecontroleerd te zijn. De cake is qua fermentatieniveau perfect uit de fabriek gekomen, zodat hij natuurlijk verder kan rijpen. Echter, voor degenen die van een jonge rijpe pu erh houden, is deze cake nu al perfect.

menghai dayi 7542 tea cake