Menghai 7542 Thee - 2018 Dayi / TaeTea Sheng Pu Erh Thee Cake

Als je op zoek bent naar een hoog kwaliteit pu erh cake geproduceerd op basis van het menghai 7542 recept, dan is deze sheng pu erh thee cake precies waar je naar op zoek bent.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 20,66
  • Koop 2 voor € 20,25 per stuk. en bespaar 2%
  • Koop 7 voor € 19,76 per stuk. en bespaar 5%

Productbeschrijving
Details

  • 150 gram sheng pu erh thee cake uit Yunnan.
  • Geproduceerd op basis van het traditionele Menghai 7542 theerecept.

Menghai 7542: De 4 populaire nummers in de wereld van pu erh thee.

7542, deze 4 nummers zijn erg populair onder de Yunnan thee cake fans. Misschien ben je op deze pagina beland omdat je precies hiernaar op zoek was. Of je nou van plan bent om er 1 aan te schaffen voor verdere rijping of directe consumptie, met deze pu erh cake kan het niet mis gaan.

De reden dat wij snel deze thee hebben ingekocht is, omdat we de nasmaak echt geweldig krachtig vonden, gegeven nog de jonge leeftijd. Geef deze pu erh een kans en je zal merken dat met de eerste sip je een geweldige smaaksensatie zal ervaren. Het laat een zoete smaak los in je keel en je maag zal vervolgens aangenaam warm aanvoelen. Goede ‘chaqi’ noemen we dat.

Wat is ‘7542 Thee’?

Als je nieuw bent op het gebied van pu erh dan vraag je je misschien af wat 7542 voor staat. Het is eigenlijk heel simple: de eerste twee getallen geven het jaar aan in welke het recept voor het eerst is toegepast. Het derde getal refereert naar het type blad dat is gebruikt. In dit geval betekend het getal ‘4’ dat deze Menghai thee bestaat uit kleine bladeren (met veel knoppen). Tenslotte, staat het laatste getal ‘2’ voor de fabriek waar deze cake is gemaakt: de Menghai Theefabriek. Het 7541 recept is het meest populaire recept, waardoor het een referentiepunt is om andere recepten mee te vergelijken.

Extra informatie
Extra informatie
Trektijd Gaiwan / yixing theepot: 1 x spoelen; 10s, 10s, 15s, 20s, 25s, 30s, etc
Watertemperatuur 100 °C
Thee per 500ml theepot 2-5 gram
Eetlepels / 500ml n/a
Theejaar 2011
Theeseizoen Herfst
Cafeïnegehalte hoog
Theeregio Xi Shuang Ban Na
Provincie in China Yunnan
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 2017大益生普洱茶饼
Recensies
Klantenreviews (1)
Veelbelovende thee
Kwaliteit
Prijs
Service
Een andere rauwe pu-erh thee vond ik in de rauwe staat veel te weinig smaak bieden om echt van te genieten. Dat is met deze Menghai thee anders: ook nu al is er een geurige en plezierige smaak te onderkennen, al blijft het aan de subtiele kant wat mij betreft. Ik ben zeer benieuwd wat de rijping gaat brengen. En voor wie nu een echt geurige thee wil is er o.a. in de groene en oolong theesoorten meer dan genoeg keus... Geschreven door Fokke (Geplaatst op 13-08-2018)
Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen recensies schrijven. Log in of registreer nu

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: