Echte Chinese thee, direct van de bron.

2013 Zi Juan Paarse Thee Cake, Rauw/Sheng 100g
12.95

2013 Zi Juan Paarse Thee Cake, Rauw/Sheng 100g

€ 11,01
  • Koop 2 voor € 10,46 en bespaar 5%
  • Koop 5 voor € 9,91 en bespaar 10%
Een paarse thee uit de vroege lente. Deze paarse thee cake bestaat uit ambachtelijk verwerkte theebladeren van een paarse cultivar uit Yunnan.
- +
golden week china
Beschikbaarheid:Op voorraad
Meer informatie

Geschiedenis: De ontdekking van paars thee

In 1985 vertrok een groep onderzoekers naar de bossen van Yunnan met een ambitieus doel: het vinden van een zeldzaam soort theeboom met paarse bladeren. Sinds de jaren 50 hebben verschillende boeren gemeld dat ze paarse theebomen zijn tegen gekomen. 1985 was het jaar van de doorbraak en het bestaan deze theebomen waren officieel door wetenschappers bevestigd.

Onderzoek volgde en de deskundigen waren verbaasd over hoe uniek en verschillend de smaak van deze thee was ten opzichte van de veel voorkomende Yunnan grootblad theesoort. De bladeren van deze paarse cultivar verbazingwekkend mooie aroma's te produceren. In China wordt deze thee nu ‘zi juan (紫娟) genoemd, dat letterlijk ‘paars schoonheid’ betekent.

Tot vandaag de dag is paars thee nog steeds zeldzaam. Het is niet een thee voor de massa, is zeker een grote groep hardcore fans die de intense aroma zeer kan waarderen.

Onze smaaknotities

De kleur van de cake wordt gekenmerkt door zeer donkere bladeren die na het trekken donkergroen worden. Dit is opmerkelijk, omdat pu erh in droge vorm vaak groen tot bruin van kleur zijn. De theebrouwsel is geel en als je goed kijkt heeft het een paarse tint.

De thee drinkt soepel en is een typische thee dat zeer effectief de dorst lest. Het heeft een geweldig mondgevoel en een langdurige nasmaak (hui gan). Vanwege de jonge leeftijd is er nog een lichte, maar toch aangename bitterheid aanwezig. </ P>

Deze paarse cake is niet alleen heerlijk om er nu al van te genieten, maar heeft ook een grote potentieel voor verdere rijping. Hierdoor zal het langzaam aan meer ‘cha qi’ (thee-energie) opbouwen. Drink je veel thee, dan raden we het je sterk aan om 2 stuks aan te schaffen.

Gezondheidsvoordelen: Anthocyanen

Voor een heerlijke thee zoals deze zijn de gezondheidsvoordelen een bijzaak. Toch is het noemenswaardig dat paarse zi juan thee 30 tot 100 keer meer anthocyanen bevat (een soort polyfenol) ten opzichte van andere theesoorten. Dit is vooral merkbaar tijdens de verwerking. Bij het bakken van de bladeren moet men extra snel bewegen om te voorkomen dat deze aan de pan blijven kleven.

Anthocyanen zijn uitstekende antioxidanten die bescherming bieden tegen hartstoornissen, oogproblemen en UV-schade. Ook verbetert het de huidelasticiteit. Paarse thee is echter een recent ontdekte thee en daarom zijn verdere academische studies nodig om de bevindingen te bevestigen. </ P>

Details
Meer informatie
Trektijd 2 minuten
Watertemperatuur 100 °C
Thee per 500ml theepot 5 gram
Eetlepels / 500ml n/a
Oogst 2013
Theeseizoen Lente
Cafeïnegehalte hoog
Theeregio Puer
Provincie in China Yunnan
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 紫娟
Recensies

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: 2013 Zi Juan Paarse Thee Cake, Rauw/Sheng 100g