Echte Chinese thee, direct van de bron.

Yunnan Tuocha Thee – 2006 Raw (Sheng) Pu Erh Thee (100 gram)
15

Yunnan Tuocha Thee – 2006 Raw (Sheng) Pu Erh Thee (100 gram)

€ 14,70
  • Koop 2 voor € 13,97 en bespaar 5%
Een bolle, knopvormige pu erh thee. Met een lichter gewicht dan de grote pu erh cake, is de 100 gram tuocha ideal voor wie een superieure sheng pu erh thee wilt proeven tegen een betaalbare prijs.
- +
Beschikbaarheid:Op voorraad
Meer informatie

Sheng Tuocha

Ontdek deze prachtige tuocha, geperst in vorm van een vogelnest. Zoals al onze pu erh theesoorten komt deze ook uit Yunnan, de geboorteplaats van thee. Om precies te zijn is deze tuocha gemaakt in de bekende Xiaguan theefabriek in Dali dat licht aan de klassieke 'thee-paarden route' (ook bekend als zijde route van zuid west China). Trek deze thee en je zal zeker de geweldige smaak proeven van de hoogwaardige theebladeren uit de lente van 2006. Alleen de allereerste partij oogst uit maart 2006 is gebruikt. Deze tuocha is getest door onze thee-experts. Wij garanderen de echtheid van deze tuocha.

Waarom zou een nieuwe pu erh thee kopen en jaren wachten voordat deze volledig gerijpt is voor consumptie? Deze Xiaguan toucha thee is direct klaar voor consumptie zodra deze bezorgd is aan jouw voordeur. Zoals je je wellicht kan voorstellen is de voorraad van deze zeldzame thee beperkt. Bestel deze vandaag nog en laat het deel uit maken van jouw pu erh thee collectie!

Sheng of shou pu erh thee

Wat veel mensen niet weten is dat puerh kan worden opgedeeld in twee soorten: 'shou' (letterlijk 'rijp') en 'sheng' (letterlijk 'rauw').

De terminologie is wat verwarrend omdat beide types eigenlijk gerijpt zijn. Een sheng puerh is natuurlijk geoogst en gerijpt, terwijl een shou puerh door nagisting de rijpingsproces wordt versneld in een gecontroleerde omgeving.

De Tuocha die je op deze pagina ziet is een sheng type. Sheng pu erh hebben over het algemeen een frisse, licht bittere smaak dat zoet eindigt. De theebrouwsel is vaak licht van kleur. Shou pu erh zijn brutaler van smaak met een aardse geur en een dikkere smaak. De donkere bladeren trekken een roodbruine thee.

Of je nou voor een sheng of shou puerh moet gaan is erg persoonlijk. Erg vergelijkbaar de voorkeur voor oude of jonge kaas; of een zoete of droge wijn. Onze tip is om voor een sheng puerh te gaan als je van groene en/of witte thee houdt. Indien je fan bent van donkere oolongs of zwarte thee, probeer dan een shou pu erh.

Veelgestelde vragen

Wat voor puer type wordt voornamelijk lokaal in Nederland en België wordt verkocht. En welke thee wordt in de Chinese restaurants geserveerd?

In de theewinkels in Nederland en België vind je vooral shou puerh. In Chinese restaurants wordt vooral ook shou puerh geserveerd, omdat het al over algemeen wat goedkoper is. Daarnaast moet een Sheng puerh wat duurder. Lage kwaliteit Shengs zijn vaak niet zo lekker, terwijl hogere kwaliteit vaak te duur is om in een restaurant te serveren.

Waarom is het in een vogelnest vorm geperst?

Ten eerste worden de bladeren geperst in verschillende vormen, omdat het makkelijker is om te vervoeren en op te bergen. Het voordeel van een vogelnestvormige persvorm is dat deze vaak sneller droogt tijdens de verwerkingsproces.

Hoe kan ik de bladeren losmaken?

Gebruik hiervoor een theeprikker. Gebruik geen scherpe mes, omdat deze de bladeren kunnen beschadingen.

Details
Meer informatie
Trektijd Gaiwan / yixing theepot: 1 x spoelen; 10s, 10s, 15s, 20s, 25s, 30s, etc
Watertemperatuur 100 °C
Thee per 500ml theepot 2-5 gram
Eetlepels / 500ml n/a
Oogst 2006
Theeseizoen Lente
Cafeïnegehalte hoog
Theeregio Dali
Provincie in China Yunnan
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 下关沱茶
Recensies

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: Yunnan Tuocha Thee – 2006 Raw (Sheng) Pu Erh Thee (100 gram)