Echte Chinese thee, direct van de bron.

Pu erh thee
Huidige filters
Categorie: Rauwe (Sheng) Pu Erh Thee
Foto-tabel Lijst

Producten 1-20 van 33

Van hoog naar laag sorteren
 1. 2019 Nan Nuo Shan Rauwe Pu Erh Theecake, Eerste Voorjaarsoogst 200g
 2. 2019 Nan Po, Gushu Rauwe Pu Erh thee cake 357g
 3. 2019 Lente, Xiao Hu Sai Raw Pu Erh Thee Cake 200g
 4. 2020 Feniks rauwe pu erh-theecollectie: Ban Zhang, Yiwu, Bingdao
  Niet op voorraad
 5. 2013 Xiaguan Sheng Pompoen Tribute Tuocha Thee 100g
 6. 2015 Lao Tong Zhi ‘Oude Kameraden’ ‘Fen Dou’ Rauwe Pu Erh Theecake 357g
 7. 2013 Dayi/Taetea 'Lucky' Ji Xiang Rauwe Tuocha Pu Erh Thee 100g
 8. 2010 Menghai Dayi Thee - Jia Ji Sheng Yunnan Tuocha 100g
 9. Mini Yunnan Tuocha Theemix
 10. 2021 Rauwe Pu Erh 'Wafels' Theecake, Makkelijk te Breken 180g
 11. 2017 Da Xue Shan IJzeren Theecake - Xiaguan Rauwe FT Iron Cake 357g
 12. 2016 Haiwan Sheng Pu Erh Theeblok: Halal Certified, Lao Tong Zhi Serie, 9968 Recept 250g
 13. Yunnan Tuocha Thee – 2006 Raw (Sheng) Pu Erh Thee (100 gram)
 14. 2013 Zi Juan Paarse Thee Cake, Rauw/Sheng 100g
 15. 2015 Vierkante Rauwe Pu Erh Thee (125 gram)
 16. 2007 Xiaguan "Horseback" Tuocha - rauwe pu erh thee, Ma Bei Tuo (5 stuks)
 17. Liu Bao Thee
  Liu Bao Thee
  € 56,51
 18. 2017 Ba Jiao Ting Pauw Label Pu Erh Theecake - Li Ming Theefabriek Sheng Pu erh (357g)
 19. 2018 Herfst Bulang + Pasha Pu Erh Thee Cake (2x150g)
 20. 2015 Rauwe Pu Erh Theeblok - Lao Ban Zhang Sheng Pu Erh Blok Thee (200g)
Foto-tabel Lijst

Producten 1-20 van 33

Van hoog naar laag sorteren

Bekijk ook eens onze pu erh thee collectie op PUERHTEA.EU met voorraad opslag in Nederland voor een snelle verzending in Europa! (NL verzendtijd 2 dagen, BE verzendtijd 3-4 dagen!)

Pu erh thee kopen

Pu erh thee (ook bekend als 'puer', 'pu'er,' en 'po lei' thee) is een gezonde theesoort die gemaakt is in Yunnan, China. In het Westen staat pu erh thee bekend om zijn voordelen voor de gezondheid, maar er zijn veel misvattingen over de smaak, verwerking en andere karateristieken. Lees verder om meer te leren over deze mysterieuze en vaak verkeerd begrepen thee.

De smaak van pu erh

Goede kwaliteit pu erh thee heeft een diepe, rijke smaak die vaak koffiedrinkers aanspreken en het gaat meestal goed samen rijke desserts. De smaak en grote gezondheidsvoordelen van deze thee maken het een geweldige optie voor het drinken als een digestief na een zware maaltijd. In China en Hong Kong, wordt deze thee vaak gedronken tijdens en na maaltijden, zoals tijdens een dim sum lunch.

Pu erh gezondheidsvoordelen

In de traditionele Chinese geneeskunde, is pu erh thee een zeer effectief kruid. Het opent de meridianen te openen, verwarmt de maag, zuivert bloed en bevorderd de spijsvertering.

Sommige studies hebben ook aangetoond dat pu erh de bloeddruk en cholesterolniveau kan verlagen. Pu erh wordt vaak geprezen als een dieet thee. Het kan daarom een aangenaam onderdeel zijn van een gezond voedingspatroon.

Geschiedenis van pu erh thee

Pu erh ontstond duizenden jaren geleden in de Chinese provincie Yunnan, waar een waar grote theebomen groeien. De geschiedenis van pu erh hangt nauw samen met de theehandel wat blijkt uit het feit dat de theesoort vernoemd is naar de stad/dorp waar de pu erh theehandel plaatsvondt (Pu'er City). 1 van de redenen waarom deze theesoort vaak samen is geperst voor verkoop is omdat het makkelijker te vervoeren was naar andere gebieden.

Theeliefhebbers die een jonge pu erh thee kopen bewaren deze vaak jaren voordat het de donkere kleur en smaak verkrijgt. Dit proces kan soms tussen de 5 tot 20 jaar duren. In de jaren 1970 werd er een nieuwe verwerkingsmethode ontwikkeld om jonge theebladeren te fermenteren, waardoor de pu erh thee eerder rijp was voor consumptie. Thee die met de nieuwe verwerkingsmethode is geproduceerd wordt ook we 'shou pu erh' (letterlijk: rijpe pu erh) genoemd.

Deze verwerkingsmethode heeft sterk bijgedragen een investering ' bubble ' in de jaren 1990 en 2000. Prijzen omhooggeschoten, veel verzamelaars begonnen hun oude pu erhs te hamsteren en de kwaliteit van de nieuwe pu erhs kelderde naarmate de productie werd opgevoerd om te proberen om de grote vraag te voldoen. Gelukkig is de prijs bubble ingestort en is de productie min of meer weer normaal.

Pu er productieproces

Sheng pu er wordt gemaakt van de minimaal bewerkte bladeren van grote Yunnan theebomen die onder zorgvuldig gecontroleerde omstandigheden worden gerijpt. Deze pu er soort wordt vaak gerijpt voor 15 tot 20 jaar voordat het een diepere rijke smaak verwerft.

Shou pu er wordt geproduceerd door warmte en vocht toe te passen om zo een fermentatieproces op gang the brengen. Hierdoor duurt het maar 1 jaar voordat de thee een lekkere smaak verwerft. Echter worden sommige shou (rijp) pu er theesoorten ook bewaard om een smaak te verkrijgen dat meer lijkt op sheng pu er.

Pu er theevormen

Een van de meest onderscheidende kenmerken van deze theesoort is de diversiteit aan vormen waarin het wordt geperst. Pu er worden het meest geperst in een baksteenvorm, ronde cakevorm / schijven (ook wel bekend als 'bing cha') en komvorm ('Tuo cha'). Deze vormen zijn erg praktisch voor de transport en opslag.

Pu er thee wordt ook soms als losse thee verkocht of verpakt in citrusvruchten zoals een mandarijn of pomelo. Verder vind je ook pu er thee die gerijpt worden in bamboestengels. Soms is het ook verkrijgbaar in theezakjes, maar deze zijn vaak van minder goede kwaliteit.