2007 Nan Qiao Pu Erh Thee Cake - Rauwe Pu Erh, 753 Recept (357g)
- Koop 2 voor € 39,33 en bespaar 5%
Deze Nan Qiao fabriek pu erh thee is gebaseerd op het klassieke 753 recept. Het is een rauwe pu erh, wat betekent dat groene mao cha bladeren direct worden geperst een ronde cake. De bladeren ondergaan dus niet de 'wet-piling' fermentatieproces, zoals dat gebeurd met rijpe pu erh. Deze ronde cake is zelfs 10 jaar natuurlijk verder gerijpt in Kunming, Yunnan.
Wat is Mao Cha?
Alle pu erh thee cakes zijn gemaakt van 'Mao Cha' en niet direct van verse bladeren, wat soms het geval is voor andere theesoorten. In Yunnan worden vers-geplukte losse bladeren altijd eerst zon-gedroogd en geroosterd in een pan totdat het watergehalte is gereduceerd tot een gewenst niveau. Het resultaat is 'mao cha' dat qua smaak en geur veel overeenkomsten heeft met een groene thee.
Mao cha wordt vervolgens direct geperst in Sheng pu erh cakes of eerst via 'wet-piling' gefermenteerd, gevolgd tot persing in Shou pu erh cakes. Het eerste is het geval voor onze Nan Qiao thee.
Bewaar deze thee in een goed geventileerde, droge en schone omgeving. Stel het niet bloot aan directe zonlicht.
Provincie in China | Yunnan |
---|---|
Theeregio | Xishuangbanna |
Oogst | 2007 |
Theeseizoen | Lente |
Watertemperatuur | 100 °C |
Hoeveelheid / 500ml | 2-5 gram |
Trektijd | 1.5 min |
Hoeveelheid (traditioneel) / 100ml | 5 gram |
Trektijd (traditioneel) | 20 sec,10 sec, 5 sec, 5 sec, 5 sec, 5 sec, 10 sec etc. |
Theeplant | Da Ye Zhong |
Thee in Chinees | 2011云南熟普洱茶饼 |
Glutenvrij | ja |
Cafeïnegehalte | medium |