Yunnan Gold Thee

Zonder twijfel de beste Chinese zwarte thee van Yunnan, met een overvloed aan prachtige goude knoppen. Het biedt een zachte, hartige smaak met een intense honingzoete en houtachtige aroma. Onze Yunnan Gold is de perfecte thee om te serveren bij jouw favoriete dessert.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 13,31

* Verplichte velden


Productbeschrijving
Details

Oorsprong: Fengqing

Fengqing is een plaats in Lincang, wat bekend staat als 1 van de 4 beroemde productiegebieden voor pu erh thee (Xishuangbanna, Pu'er (Simao), Lincang en Baoshan) en ook de oorspronkelijke productie van Dian Hong zwarte thee. Hier wordt al meer dan 200 jaar zwarte thee geproduceerd voor de hele wereld en is een belangrijk punt dat onderdeel uitmaakt van de oude theeroute. Sinds 1958 is de regio voornamelijk gaan focussen op de Chinese markt door meer hoog kwaliteit thee aan te bieden met veel gouden knoppen, zoals onze Yunnan Gold thee.

Oude thee boom

Een van 's werelds oudste theebomen genaamd "Jing Xiu Cha Wang" is te vinden in Fengqing. Deze is meer dan 3200 jaar oud met een diameter van 1.84.

Klimaat

De productieregio wordt gekenmerkt door een sub tropisch moessonklimaat met een gemiddelde temperatuur van 13 tot 15 ℃. De laagste temperatuur is -5 ℃ met een jaarlijkse neerslag van 1200 mm. De luchtvochtigheid is rond de 70%. Door het warme klimaat en de vruchtbare rode bodem zijn de Yunnan Gold theeknoppen vaak groter dan knoppen uit productiegebieden met een mildere klimaat.

Theeboer: Zhou Zirou

Onze verrukkelijke Yunnan zwarte thee is geleverd door 45-jarige meneer Zhou, een zeer vriendelijke Yunnan theeboer. Zijn theeplantage bestaat pas 20 jaar, maar zijn ervaring bouwde hij al vroeger op toen hij 12 was en samen met zijn ouders op een theeplantage werkte. Mijn zijn ervaring is hij zelf later op een leeftijd van 25 een eigen bedrijfje begonnen.

"Ik ben een eigen theebedrijf begonnen omdat ik verlangde naar de vrijheid om de ideale zwarte thee te maken. Ik besteed nu de grootste gedeelte van mijn tijd in de berg om de theebomen te onderhouden, terwijl ik als arbeider alleen bij het plukken en verwerking was betrokken. Deze voorbereiden voor de oogst is essentieel voor kwaliteit van de thee."

Zhou geeft ook aan dat de timing van het plukken erg belangrijk is. "De gouden knoppen moeten worden geplukt op het juiste moment. Ben je 1 dag te laat, dan zijn sommige knoppen al veranderd in bladeren."

Extra informatie
Extra informatie
Trektijd 3 minuten
Watertemperatuur 95 °C
Thee per 500ml theepot 2-5 gram
Eetlepels / 500ml 1,5 el
Theejaar 2020
Theeseizoen Lente
Cafeïnegehalte hoog
Theeregio Fengqing
Provincie in China Yunnan
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 云南金芽
Recensies
Klantenreviews (3)
Aromatisch zonder bitterheid
Kwaliteit
Prijs
Service
Een heerlijke zwarte thee. Geurig, kruidige smaak en geen enkele bitterheid, ook niet bij sterk zetten. Een aanrader voor degenen die wrange theesoorten liefst vermijden! Geschreven door Fokke (Geplaatst op 08-10-2018)
6 bereidingen
Kwaliteit
Prijs
Service
Goede, sterke thee. Goed voor 6 bereidingen. Geschreven door Teablr (Geplaatst op 16-02-2018)
Zoet en bloemig
Kwaliteit
Prijs
Service
Mijn eerste Yunnan Gold ervaring. De losse thee is zijn goudkleurig, donzig en niet gebroken. Het ruikt naar fruitig en houtig. De smaak was zoet en licht bloemig. Geschreven door Saratobi (Geplaatst op 16-02-2018)
Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen recensies schrijven. Log in of registreer nu

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: