Echte Chinese thee, direct van de bron.

2007 Yibang Sheng Pu Erh Thee Cake - Six Famous Tea Mountain Theefabriek 357g
64.99

2007 Yibang Sheng Pu Erh Thee Cake - Six Famous Tea Mountain Theefabriek 357g

€ 55,24
Een ambachtelijke pu erh thee cake gemaakt van bladeren geoogst van de Yibang berg in Yunnan. Meer dan 10 jaar gerijpt.

BELANGRIJK: Vanaf 1 juli betaald u altijd importkosten en BTW voor pakketten buiten de EU. KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

Beschikbaarheid:Niet op voorraad
Meer informatie

Wijndrinkers weten at de regio van afkomst een belangrijke rol speelt voor de uiteindelijke kwaliteit van wijn. Dat is niet anders voor pu erh thee! Het is de bodem, de lucht en het klimaat dat een thee uniek maakt. Wat je echt wilt ervaren is een pu erh die gemaakt van bladeren afkomst van de 6 bekende pu erh theebergen. Deze regio's hebben gedurende eeuwen hun reputatie, omdat daar de beste theebladeren groeien in de wild.

Deze 2007 rauwe pu erh cake is van Yibang dat behoort tot één van de zes beroemde theebergen. De regio is gelegen langs de 'oude thee-paard route' in Yunnan.

Deze theecake is al meer dan 10 jaar gerijpt, waardoor bitterheid is verdwenen en de zoete smaak van de theebladeren volledig is geactiveerd. Als je dit drink zal je jezelf afvragen: "is dit thee, of iets anders?" Het is een schat van een thee dat een unieke transformatie heeft onderaan. Echter hebben we er maar nog een paar of voorraad. Koop er vandaag nog één voordat het te laat is.

Over Yibang

De Yibang Theeberg is gelegen in Xiangming, Mengla. In de Dai taal is Yibang bekend als 'Mola'. Het omvat zes dorpen, en het terrein bestaat voornamelijk uit bergen. Het gebied is de thuisbasis van tal van etnische minderheden. De beste thee uit Yibang's Mansong dorp werd ooit exclusief geproduceerd voor de keizer. Sindsdien wordt thee uit de Mansong dorp als de beste in Yibang beschouwd.

In Yibang groeien een relatief groot aantal theevariëteiten, waaronder grote blad-, middelgrote en kleine bladeren. De hoogte van het gebied is tussen 850 en 1900 meter met jaarlijkse regenval tussen 1000 en 1800 mm. Het heeft 1.600 en 2.000 uur zonneschijn per jaar en het weer is warm en relatief vochtig.

Details
Meer informatie
Trektijd 3-4 minuten
Watertemperatuur 85 °C
Thee per 500ml theepot 2-5 gram
Eetlepels / 500ml n/a
Oogst 2007
Theeseizoen Zomer
Cafeïnegehalte laag
Theeregio Yibang
Provincie in China Yunnan
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 六大茶山倚邦生普洱茶饼
Recensies

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: 2007 Yibang Sheng Pu Erh Thee Cake - Six Famous Tea Mountain Theefabriek 357g