Echte Chinese thee, direct van de bron.

2019 Rijpe ‘XiaoFa’ Tuocha Pu Erh Thee, Xiaguan 100g
12.5

2019 Rijpe ‘XiaoFa’ Tuocha Pu Erh Thee, Xiaguan 100g

€ 12,25
  • Koop 2 voor € 11,64 en bespaar 5%
Een top kwaliteit rijpe pu erh thee op basis van het originele recept van de allereerste tuocha die werd geproduceerd voor export naar Frankrijk. Vandaar de naam 'XiaoFa' (销法) dat letterlijk 'export naar Frankrijk' betekent.
- +
Beschikbaarheid:Op voorraad
Meer informatie

Wat is een XiaoFa tuocha thee?

De term 'tuocha' is bekend onder de meeste pu erh drinkers en heeft betrekking tot de vorm waarin de bladeren zijn geperst. Een tuocha is een type pu erh dat rond en komvormig is, zoals je kan zien in de foto's hierboven.

De term 'XiaoFa' bestaat uit twee Chinese characters '销'; en '法'. Het eerste karakter 'xiao' betekent 'verkopen', terwijl het tweede karakter 'fa' staat voor 'Frankrijk'. Deze tuocha heeft deze naam verkregen, omdat hij gemaakt is op basis van het originele recept dat werd toegepast voor de productie van tuocha voor de allereerste export naar Frankrijk. Wellicht was dit zelfs de allereerste tuocha in de Europese markt.

Tijdens ons bezoek aan de Xiaguan Theefabriek (waar deze tuocha vandaan komt), hebben we dit verhaal kunnen bevestigen. Mevrouw Shen van de Xiaguan fabriek geeft echter aan dat ze contact verloren hebben met de vroegere Franse importeur, nadat deze was overgenomen door een ander bedrijf. Gelukkig is het originele recept altijd bewaard gebleven en erg geliefd onder de liefhebbers van een rijpe pu erh thee. Niet gek, gezien de exceptionele soepele smaak zonder bitterheid en de ongelofelijke lage prijs.

Details
Meer informatie
Trektijd Gaiwan / yixing theepot: 2 x spoelen; 10s, 10s, 15s, 20s, 25s, 30s, etc
Watertemperatuur 100 °C
Thee per 500ml theepot 6 gram
Eetlepels / 500ml n/a
Oogst 2019
Theeseizoen Lente
Cafeïnegehalte hoog
Theeregio Dali
Provincie in China Yunnan
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 销法沱
Recensies

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: 2019 Rijpe ‘XiaoFa’ Tuocha Pu Erh Thee, Xiaguan 100g