Echte Chinese thee, direct van de bron.

Rijpe pu erh thee in mini mandarijn ‘Xin Hui Xiao Qing Gan'
34.95

Rijpe pu erh thee in mini mandarijn ‘Xin Hui Xiao Qing Gan'

€ 34,25
  • Koop 2 voor € 32,54 en bespaar 5%
Een ambachtelijke pu erh gerijpt in een kleine, uitgeholde mandarijn. De mini mandarijntjes zijn individueel verpakt. Beschikbaar per 250g in plastic bewaarpotjes.
- +
Beschikbaarheid:Op voorraad
Meer informatie

 

Deze thee bestaat uit een blend van pu erh thee uit verschillende regio’s in Yunnan, China. Deze blend zo samengesteld om een perfecte balans te vinden met de smaak van gedroogde mandarijnschillen.

De bladeren van deze thee zijn na het plukken licht verwelkt, met de pan geroosterd en daarna zon-gedroogd. Daarna is de thee via een speciale fermentatie methode versneld gerijpt dat zorgt voor een zachte soepele smaak. Tenslotte, wordt de thee in kleine groene, uitgeholde mandarijntjes gestopt voor verdere rijping.

De speciale groene mandarijn, die wordt gebruikt voor deze thee, komt uit Xin Hui. Dit is een regio in Guangdong met een tropische klimaat. De kleine groene mandarijn wordt al duizenden jaren in deze regio geproduceerd. In eerste instantie, werd ze gebruikt in de Traditionele Chinese Geneeskunde vanwege de hoogwaardige voedingsstoffen. Deze kleine mandarijntjes zijn namelijk effectief tegen keelpijn, maagproblemen en helpt bij de stofwisseling.

Sinds 2017 is de ‘Xiao Qing Gan’ (kleine groene gedroogde mandarijn) ook erg popular om met pu erh thee the drinken. Deze gevulde mandarijntje worden ook wel ‘Gan Pu’ of ‘Chenpi Pu erh’ genoemd.

Xiao Qing Gan is over het algemeen erg duur doordat de productie van deze mandarijntjes erg arbeidsintensief is. Door direct de grondstoffen apart in te kopen bij de bron en samen te werken met een verwerkingsfabriek hebben we de kosten zoveel mogelijk proberen te drukken.

Details
Meer informatie
Trektijd 4 minuten
Watertemperatuur 100 °C
Thee per 500ml theepot 1 st.
Eetlepels / 500ml n/a
Oogst 2017
Theeseizoen Lente
Cafeïnegehalte laag
Theeregio Menghai & Xinhui
Provincie in China Yunnan
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 小青柑
Recensies

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: Rijpe pu erh thee in mini mandarijn ‘Xin Hui Xiao Qing Gan'