Bezoek nu ook Teasenz.eu voor snelle verzending (NL 1-2 dagen & BE 2-4 dagen) vanuit Nederland.

Wuyi Oolong Thee Proefpakket - Wuyishan Yan Cha Thee Proefpakket
24.95

Wuyi Oolong Thee Proefpakket - Wuyishan Yan Cha Thee Proefpakket

€ 24,95
Een super proefpakket bestaande uit 6 soorten authentieke oolong thee van verschillende theeboeren uit Wuyishan, Fujian. Ben je gek of Dahongpao rock tea, maar zou je graag meerdere yancha's willen proberen? Dan is dit proefpakket, precies waar je naar op zoek bent.
- +

Beschikbaarheid:Op voorraad
Meer informatie

Waarom dit thee proefpakket?

Elk jaar reizen we af naar Wuyishan waar we op zoek gaan naar de beste Dahongpao oolong tegen de beste prijzen. Echter worden we tijdens elke reis weer verrast door de grote diversiteit aan andere rock teas die net zo geweldig smaken. Met de lancering van dit proefpakket hebben we besloten dat deze theesoorten niet meer genegeerd kunnen worden. Wuyishan theeboeren produceren niet alleen Dahongpao! Door onze samenwerking met hun, kunnen we eigenlijk ook de minder bekende soorten aan de wereld presenteren!

Oolong thee proefpakket inhoud

Deze oolong theepakket bestaat uit 6 verschillende soorten oolong thee. Voor elk soort vind je 3 sample zakjes dat ieder wel een royale 8 gram aan thee bevat. Meer dan genoeg voor 9-10 bereidingen in een Yixing theepotje of gaiwan.

Hieronder een lijst van de 6 soorten yancha:

  • Da Hong Pao (Red Robe): een sterk geroosterde versie van een de klassieke Dahongpao. De smaak is intens met een zoete nasmaak. De aroma is vol en krachtig. Perfect voor theeliefhebbers die een sterke smaak prefereren.
  • Rou Gui (Cinnamon Bark): een medium roast oolong thee met een zachte smaak en een aroma van kaneel.
  • Shui Xian (Water Sprite): nogmaals een medium roast yancha, maar nu met een bloemige aroma. De smaak is zacht en de textuur is dik.
  • Huang Jin Gui (Yellow Rose): een medium roast oolong met unieke bloemige smaak dat veranderd bij elk volgende trekbeurt. De zoete smaak komt bij de latere sessies pas naar boven.
  • Bei Dou Yi Hao (North Star): een licht geroosterde yancha met fruitige noten.
  • a light roast yancha characterised by a fruity aroma.
  • Qi Lan (Orchid): nog een lichtgeroosterde oolong met een zachte smaak en bloemige aroma.

Yan cha herkomst & soorten

Met veel toewijding hebben met 6 verschillende theeboeren gesproken met wie we een goede relatie hebben opgebouwd. De theeplantages van deze boeren liggen allemaal net buiten de beschermde Wuyishan natuurreservaat. Als je niet bekend bent met de geografische clasificatie van rock tea, dan is dit lijstje erg handig:

  • Zhengyan: bladeren geoogst in het beschermde natuurreservaat van Wuyishan.
  • Banyan: bladeren geoogst in het gebied dat aangrensd aan het reservaat.
  • Zhouyan: bladeren afkomstig van gebieden die ver van het reservaat liggen.

Gezien de prijzen van 'zhengyan' thee enorm hoog zijn in China, hebben we ervoor gekozen om met boeren samen te werken die een stuk land hebben niet buiten de reservaat. De geoogste bladeren van deze bladeren kunnen dus geclassifiseerd worden als 'banyan'. Deze bladeren hebben de potentie om bijna zo goed te smaken als de thee uit de reservaat, maar tegen een veel betere prijs. Tegelijkertijd voorkomen we 'zhouyan' thee, omdat deze niet te vergelijken zijn met zhengyan en banyan.

De boeren

De boeren achter ons rock tea proefpakket hielpen als kind al hun ouders met het produceren van thee. Ze hebben alle kennis en vaardigheden van minstens 3 generaties geërfd. Geen van de boeren zijn financieel in staat om hun thee te laten keuren voor bio certificering. Echter is onze mening dat hun manier van produceren veruit de eisen van biologisch voorbij gaan.

Elk van de 6 boeren hebben hun allerbeste 'huisthee' geselecteerd om deel uit te laten maken van dit Wuyi oolong proefpakket.

Groothandel Wuyi oolong thee

Ben je een thee ondernemer en wil graag een van onze samples inkopen voor verkoop? Het is nu mogelijk om vanaf 500 gram een van deze Wuyi oolong theesoorten aan te schaffen tegen een groothandel prijs.

Details
Meer informatie
Trektijd Gaiwan / yixing theepot: 1 x spoelen; 10s, 10s, 15s, 20s, 25s, 30s, etc
Watertemperatuur 95 °C
Thee per 500ml theepot 2-5 gram
Eetlepels / 500ml n/a
Oogst 2021
Theeseizoen Lente
Cafeïnegehalte medium
Theeregio Wuyi
Provincie in China Diverse provincies
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 武夷山岩茶
Recensies 1

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: Wuyi Oolong Thee Proefpakket - Wuyishan Yan Cha Thee Proefpakket