Echte Chinese thee, direct van de bron.

Gongfu Theeboot - Walnoothout Tea Boat, Walnoot Schalen
80

Gongfu Theeboot - Walnoothout Tea Boat, Walnoot Schalen

€ 76,00

Een prachtige ecologische houten theeboot / dienblad dat gebruik maakt van de prachtige dwarsdoorsnedepatronen van bergwalnootschalen, terwijl stevig en sterk walnoothout als basis wordt gebruikt. Voor zover we weten, is dit 's werelds eerste gongfu-theeboot (theeblad) gemaakt van gerecyclede walnotenschalen!

  • Grootte ongeveer: 17,3 x 3,3 cm (6,8 x 1,3 inch)
  • Materiaal: walnoothout & walnoten schalen
- +
Beschikbaarheid:Op voorraad
Meer informatie

Traditioneel worden Chinese gongfu-theesessies over het algemeen uitgevoerd op zeer grote houten dienbladen. Hoewel dit er misschien spectaculair uitziet, hebben veel theeliefhebbers niet voldoende ruimte voor zo'n groot item in huis. Als alternatief worden dan ook vaak moderne kleine dienbladen gebruikt, die ook wel vaak een ‘theeboot’ (tea boat) worden genoemd.

Waarom een ​​'Tea Boat' nodig is

Als je traditionele Chinese thee maakt op basis van de gongfu-methode, heb je een dienblad nodig dat gemorste thee kan opvangen. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer je heet water over je theepot giet om de warmte te isoleren of wanneer je het thee-uitschot met de deksel van het oppervlak wilt schrapen.

Vereist minder ruimte

Een dienblad is ook handig als je net bent begonnen met het zetten van gongfu, om de thee op te vangen die je tijdens het oefenen zou kunnen morsen. Daarom is een theeboot een centraal onderdeel van het moderne gongfu-brouwen. Als je door plaatsgebrek geen groot theeblad hebt, is een tea boat wellicht de perfecte oplossing! Moderne theebladen zijn kleiner en tegelijkertijd betaalbaarder.

Geweldig voor op reis

Terwijl thee een levensstijl aan het worden is, nemen theeliefhebbers hun favoriete thee graag mee op reis, samen met draagbaar theeservies. Grote theebladen zijn niet praktisch. Deze houten theeboot past daarentegen gemakkelijk in een kleine rugzak!

Gewoon mooi

Eindelijk zijn theebladen (of 'theeboten') soms gewoon prachtig om als theepotstandaard te gebruiken. Dergelijke displaystandaards kunnen uw thee tools, of het nu een theepot of gaiwan is, een prachtig thuis geven. Vandaar dat dienbladen tegenwoordig deel uitmaken van het algehele interieur of speciale theeruimtes.

Waarom Walnoothout & Walnoot Schalen?

Walnoothout wordt gebruikt voor de basis van de gongfu-theeboot. Walnoothout is stijf, hard, dicht en ook schokbestendig. Dit maakte het het perfecte materiaal voor deze houten theeboot.

Gesneden, gepolijste en vierkant gesneden walnootschalen worden vervolgens op de bovenkant aangebracht om een ​​prachtig dwarsdoorsnedebeeld van de natuurlijke patronen te bieden. Wat een geweldig idee om walnotenschalen te hergebruiken die normaal gesproken gewoon worden weggegooid! De ruimte tussen walnotenschalen kan de gemorste theevloeistof opvangen.

Door het gebruik van natuurlijke materialen is elk dienblad anders en heb je je eigen unieke handgemaakte theeboot.

Uw houten theeboot onderhouden

  • Na gebruik van het houten theeblad kunt u het afspoelen en afdrogen met een doek.
  • De houtmaterialen zijn waterbestendig, maar laat het niet te lang nat staan ​​om schimmel te voorkomen.
  • Was deze gongfu-theeboot niet in een afwaswater.
  • Behoud de natuurlijke uitstraling van het hout en voorkom uitdroging door af en toe olijfolie of plantaardige olie op het houten oppervlak aan te brengen. Hierdoor komen de natuurlijke kleuren naar voren.
  • Stel het houten theeblad niet te lang bloot aan de zon om te voorkomen dat het hout te droog wordt.
  • Je kunt een borstel gebruiken om de ruimte tussen de walnotenschillen schoon te maken als spoelen niet genoeg is.
Recensies

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: Gongfu Theeboot - Walnoothout Tea Boat, Walnoot Schalen