Bezoek nu ook Teasenz.eu voor snelle verzending (NL 1-2 dagen & BE 2-4 dagen) vanuit Nederland.

White Peony - Bai Mu Dan
11.95

White Peony - Bai Mu Dan

€ 11,95
Een witte thee gemaakt uit Fujian met een bloemige aroma en volle fruitige smaak van perzik, abrikoos en sinaasappels. Bestaat uit een mooie mix van donker en licht groene bladeren en ongeopende silver needle theeknoppen en losse theebladeren. Zeer toegankelijke smaak dat ideaal is voor mensen die net beginnen met het ontdekken van de wereld van de witte thee.
- +

Beschikbaarheid:Op voorraad
Meer informatie
  • Een practige mix van licht en donker groene bladeren en theeknoppen. Wanneer deze thee trekt, dan doet de mooie vertoning van de bladeren je denken aan een White Peony bloem.
  • Echt authentieke witte thee uit Fuding, Fujian: 1 van de eerste productie regions van Bai Mu Dan.
  • Bloemige aroma gevolgd door een natuurlijk zoete smaak van abrikoos, perzik en sinaasappel.
  • Vol van smaak trekbuurt na trekbuurt. Met dezelfde bladeren bereid je meer thee dan elk ander witte theesoort.

Deze ongelovelijk lekkere witte thee is afkomstig uit de originele productie regio Fuding, Fujian. In vergelijking met andere Bai Mu Dan (ook bekend als 'White Peony' of 'Pai Mu Dan') trekken deze bladeren een geweldig zoete smaak, zonder enige bitterheid. Terwijl onze Silver Needle thee wordt gekenmerkd door een delicaat, licht en frisse smaak, is de Bai Mu Dan voller en zoeter van smaak.

Witte thee & gezondheid

Witte thee bevat diverse functionele componenten, zoals polyfenolen en flavonoiden, die goed voor de gezondheid zijn in meerdere aspecten. Theepolyfenolen kunnen bijvoorbeeld veroudering tegen gaan, doordat het antioxidanten bevat die het lichaam beschermd tegen vrije radicalen. Flavonoiden helpen om de geest te verfrissen en vet te verwijderen.

Herkomst Bai Mu Dan

Onze Bai Mu Dan is herkomstig uit de Fuding, een regio gespecialiseerd in de productie van witte thee aan de zuidoostelijke Chinese kust. Deze bergachtige kustgebied is absoluut perfect voor het kweken van witte thee, zoals onze Silver Needle en White Peony. Het heeft voldoende regenval en milde temperaturen zowel in de zomer als winter. De bergen rond de boerderijen zijn meer dan 80% bebost en heeft een hoge natuurlijke vruchtbaarheid.

Voor onze White Peony is de 'Da hao' boomsoort gebruikt. In 1985 werd gecertificeerd als nationale variatie GS13002-1985. Deze soort kan groeien tot 2,8 meter hoog. Lente thee van deze soort bevat ongeveer 1,8% van aan aminozuur en 28,2% theepolyfenolen.

Geschiedenis White Peony

Ondanks dat de witte theesoort pas recent populair is geworden weten vele theeliefhebbers niet dat het de oudste theesoort is. Boeren ontdekten dat door het koelen, zon-drogen of bakken van bladeren ervoor zorgde dat deze gemakkelijk kan worden opgeslagen voor later. Deze stappen vormen de basis van het verwelkings- en droogproces, die vandaag de dag nog steeds worden gebruikt.

Details
Meer informatie
Trektijd 3-4 minuten
Watertemperatuur 90 °C
Thee per 500ml theepot 2-5 gram
Eetlepels / 500ml 2,5 el
Oogst 2022
Theeseizoen Lente
Cafeïnegehalte laag
Theeregio Fuding & Zhenghe
Provincie in China Fu Jian
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 白牡丹
Recensies 2

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: White Peony - Bai Mu Dan

Populair