Echte Chinese thee, direct van de bron.

West Lake Dragon Well Thee - Xihu Longjing / Lung Ching Groene Thee
10.95

West Lake Dragon Well Thee - Xihu Longjing / Lung Ching Groene Thee

€ 9,53
De West Lake Dragon Well thee is de meest bekende groene thee uit China. Deze ambachtelijke thee is in een hete pan gebakken, wat resulteert in een prachtige soepele smaak en een platte vorm. Fijn, verfrissend en met een licht geroosterde smaak.
- +
Beschikbaarheid:Op voorraad
Meer informatie

Al 1200 jaar lang produceert het West Lake gebied ten zuiden van de stad Hangzhou, deze heerlijke groene thee dat door velen wordt beschouwd als de lekkerste en zeker de meest bekende groene thee in China. In de jaren 60 werd deze thee uitgereikt aan Richard Nixon tijdens zijn bezoek en is sindsdien ook erg populair buiten China.

Deze Dragon Well heeft een geweldige zoete nasmaak zonder de bitterheid die vele andere groene theeën kenmerkt. Daarnaast is hij ook anders in vorm door zijn platte verschijning. Perfect als je trek hebt in een thee met een langdurige zoete nasmaak die in je mond blijft hangen en orchidee aroma waar je heerlijk van ontspant.

Koude bereiding van groene thee

Slow cooking is popular tegenwoordig, maar heb je wel eens gehoord van koude bereiding van groene thee ('cold brew')? We hebben dit getest met onze Dragon Well thee en het resultaat was geweldig: absoluut geen bitterheid, extra natuurlijk zoet, en veel minder cafeïne. Bekijk de video om te zien hoe gemakkelijk je dit kan bereiden:

 

Dragon Well thee & gezondheidsvoordelen

Voornamelijk witte en groene theeën, zoals deze Dragon Well, hebben een hoog antioxidant gehalte. Volgens de nationale standaard bevatten de bladeren uit de lente 4,1 procent Aminozuren en 18,6 procent thee polyfenolen. Dit zijn natuurlijke stoffen die volgens onderzoek helpen bij het voorkomen van kanker, bevorderen een gezonde huid, en verminderen rimpels. Ook de grote hoeveelheid vitamine C, fluoride en calcium zijn bevorderend voor gezonde tanden en botten. Tenslotte, wordt Dragon Well thee over het algemeen gezien, als een geschikte thee om de geest te kalmeren en het concentratievermogen te verhogen.

Oorsprong van Dragon Well thee

De Dragon Well thee van Teasenz komt uit het Xi Hu (West Lake) gebied dat bekend staat als het allerbeste productiegebied. Boeren hebben hier al veel generaties aan kennis en vaardigheden opgebouwd. Dit in combinatie met de perfecte weersomstandigheden resulteert in een thee die wereldwijd wordt geprezen. In tegenstelling tot andere productiegebieden die in grote massa’s thee verbouwen, heeft hier elke boer zijn eigen stukje grond. Alle boeren erkennen in dit gebied het belang van een gezonde ecologie en werken hard om de lokale theecultuur en omgeving te behouden.

Geschiedenis van Dragon Well Long Jing thee

Long Jing thee heeft een geschiedenis van meer dan 1200 jaar en tijdens de Ming dynastie werd deze erg populair. Destijds werd Long Jing vaak als cadeau aangeboden door ambtenaren tijdens bezoeken aan de keizer.

Sinds de stichting van de Volksrepubliek erkend ook de Chinese overheid de waarde en kwaliteit van deze groene thee. Hierdoor zijn er bijzondere regels opgesteld ter bescherming van het mileu in het productiegebied.

Details
Meer informatie
Trektijd 3-4 minuten
Watertemperatuur 85 °C
Thee per 500ml theepot 2-5 gram
Eetlepels / 500ml 1,5 el
Oogst 2021
Theeseizoen Lente
Cafeïnegehalte medium
Theeregio Xi Hu
Provincie in China Zhe Jiang
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 西湖龙井
Recensies 5

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: West Lake Dragon Well Thee - Xihu Longjing / Lung Ching Groene Thee