Echte Chinese thee, direct van de bron.

Watermeloen Yixing Theepot + 2 Theekopjes set 160ml
450

Watermeloen Yixing Theepot + 2 Theekopjes set 160ml

€ 427,50
Een leuke en unieke Yixing theepot die lijkt op een watermeloen! De theepot wordt geleverd met 2 bijpassende watermeloen kopjes. De theepot is volledig handgemaakt door keramisch kunstenaar Rao Qing.
- +
Beschikbaarheid:Op voorraad
Meer informatie

Vanwege de hoge waarde van deze set ontvang je een gratis upgrade naar expresverzending (levertijd: ca. 14 dagen). Om van deze upgrade te genieten, selecteert u tijdens het afrekenen de normale verzending per luchtpost. Voor dit theeservies hebben we tot 4 werkdagen nodig om dit product te verzenden.

Fang Sheng Qi

Dit soort Yixing-theepot wordt 'Fang Sheng Qi' genoemd, wat in feite verwijst naar kunstwerken die op natuurlijke objecten lijken. Deze term is interessant omdat het eerste teken 'Fang' betekent 'imiteren', het tweede teken 'Sheng' betekent 'bevallen'. Het laatste teken 'Qi' is een algemene term voor 'object'.

Van alle soorten watermeloenachtige theepotten die we hebben geëvalueerd, is deze set die je op deze pagina ziet, absoluut een kunstwerk van hoge kwaliteit.

'Fang Sheng Qi'-objecten worden in China ook gebruikt voor interieurdecoratie.

Pure & Authentieke Klei

Een hoge kwaliteit gele Yixing klei (duan ni) wordt gebruikt voor de basis van de theepot en kopjes. In tegenstelling tot sommige goedkope duan ni-theewaar die je op de markt ziet, is deze duan ni-klei puur en authentiek. Het heeft geen vreemde geur. In feite zal het de smaak van je thee in de loop van de tijd verbeteren, wanneer je consequent slechts één enkele theesoort (oolong thee, zwarte thee, pu erh...) in deze theepot zet.

Bovenop het gele Yixing-kleioppervlak wordt vervolgens een dunne laag groene Yixing-klei (lu ni) met de hand aangebracht op de theepot en kopjes om de watermeloenlook te creëren. De theepot verkleurt niet door het bakken op hoge temperatuur in de oven.

De theepot heeft een afmeting van ongeveer 10,4x7,4cm en wordt geleverd met 2 bijpassende kopjes die van hetzelfde materiaal zijn gemaakt. De kopjes kunnen tot 50 ml thee bevatten en zijn 7,3x3,5 cm (inclusief het handvat).

Een geweldige theepot voor de zomer!

Watermeloenen zijn het favoriete zomerfruit van velen. De smaak is zoet, verfrissend en lest de dorst. Dus, hoe leuk zou het zijn om je favoriete thee te trekken met een watermeloentheepot!

Details
Meer informatie
Klei type Duan ni klei
Inhoud 160ml (5.4 oz)
Afmetingen 10.4x7.4 cm (4.1x2.9 in)
Recensies

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: Watermeloen Yixing Theepot + 2 Theekopjes set 160ml