Echte Chinese thee, direct van de bron.

Theeset
Foto-tabel Lijst

13 producten

Van hoog naar laag sorteren
Foto-tabel Lijst

13 producten

Van hoog naar laag sorteren

Theeset kopen

Je hebt een mooie theepot gevonden, maar zodra je die thuis geleverd krijgt, merk je dat je helemaal geen bijpassende kopjes hebt. Dit is niet een problem dat vele theeliefhebbers zijn overkomen. De oplossing is simpelweg een een complete theeset te kopen.

Wanneer je online een complete set theeservies bestelt dan komen ze met combinatie van accessories hieronder:

  • Bijpassende kopjes: vele van onze theesetjes komen met 2 of meer kopjes. Afhankelijk van de grootte van je huishouden, of hoeveel gasten je regelmatig tegelijkertijd verwacht, kan bepalen wat de beste set is voor jou.
  • Pitcher/schenker: misschien vraag je je af wat je precies aan zo’n thee pitcher hebt. Wanneer je thee direct een een pot inschenkt, dan kan het zou zijn dat het eerste kopje lichter smaakt dan het laatste kopje. Dit komt omdat de bladeren bij het laatste kopje langer in de theepot heeft gezeten. Om dit te voorkomen schenkt men vaak de thee eerst in een pitcher, voordat het verder wordt verdeeld over de kopjes. Iedereen zal zo de zelfde smaak en aroma proeven. Zeer fijn als je samen een theetje wilt evalueren.
  • Theelichthouder: Deze accessories worden ook wel ‘rechaud’ genoemd. In deze houders kan je een kaarsje laten branden, die je verse thee lekker warm houdt. Nooit meer haastig sippen dus.
  • Thee trouwceremonie: Tenslotte bieden we op aanvraag van enkele bezoekers ook theeservies aan, zodat men een traditionele Chinese trouwceremonie kunnen plannen. Tijdens een Chinese trouwdag worden vooral rode gaiwan kopjes gebruikt met een deksel en schotel. Ook bieden we rode kommetjes, waarmee een traditionele zoete dessert wordt geserveerd.