Echte Chinese thee, direct van de bron.

Gaiwan
Foto-tabel Lijst

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
Foto-tabel Lijst

9 producten

Van hoog naar laag sorteren

Chinese Gaiwan thee sets

Er wordt vaak naar dit Chinese theewaar gerefereerd als een “Gaiwan theekop.” Dit is niet helemaal correct, omdat een traditionele gaiwan in de werkelijkheid niet vaak wordt gebruikt als een kop om uit te drinken. Anderen noemen het ook wel een “Gaiwan theepot,” alhoewel dit ook niet helemaal juist is, vanwege de uiterlijk. Toch ligt deze omschrijving veel dichter bij het gebruiksdoel: het bereiden van thee.

Een Gaiwan theeset is daarom een meest geschikte gebruiksterm, bestaande uit een Gaiwan kop, deksel en schotel; en gaat soms ook gepaard met bijpassende kleine kopjes. De kopjes zijn vaak klein, zodat men in kleine porties kan genieten van authentieke Chinese thee. Omdat bij bereiding met een Chinese Gaiwan, de trektijd wordt verkort en de hoeveelheid water per trekbeurt ook minder is; kunnen de bladeren tot wel 9 trekbuurten aan. Hierdoor zijn kleine kopjes beter geschikt.

Bij Teasenz bieden wij de Gaiwan voornamelijk afzonderlijk van de kopjes aan, zodat je zelf kunt beslissen hoeveel bijpassende kopjes uit de theekoppen categorie wilt bestellen. Het kopen van een Chinese Gaiwan met te veel thee kopjes is zonde van het geld.

Heb je advies nodig? Bekijk onze blog en videos voor meer instructies over bereiding met een mooie Gaiwan. Leer ook over het verschil tussen een Gaiwan en een Yixing theepot, zodat je op de juiste manier deze kunt gebruiken in een traditionele theeceremonie.