Echte Chinese thee, direct van de bron.

Thee Mascotte - Leeuw Draak Theedier Teapet
24.95

Thee Mascotte - Leeuw Draak Theedier Teapet

€ 23,70
Als je ooit in China een theewinkel bent binnengestapt, zal hebben gemerkt dat er veel theedieren worden verkocht. Koop er nu eentje voor jezelf.
- +
Beschikbaarheid:Op voorraad
Meer informatie

Heb je altijd een Chinese theedier gewild, maar waren ze altijd veels te prijzig? Bij Teasenz kan je nu deze mythische theedier kopen voor een fractie van de prijs in vergelijking tot lokale theewinkels. Deze thee mascotte is niet een saaie eend, schildpad of kikker, maar een super coole hybride leeuw-draak.

Wat heb je aan een theedier (teapet)?

Op een dag kregen we een email van een theeliefhebber met de vraag: "Sorry voor deze vraag, maar wat heb ik nou aan een theedier? Waarom moet ik regelmatig thee over de theedier schenken? Is het alleen om mijzelf druk te houden?"

We zouden je hierbij graag uitleggen waarom theedieren bestaan. De traditionele manier van thee bereiden is dat je de bladeren eerst moet spoelen met heet water. De thee die hierdoor ontstaat wordt ook gebruikt om de kopjes te spoelen en op te warmen. Omdat het zonde is om het water direct weg te gooien, wordt hiermee eerst de theedieren gespoeld. De theedier wordt vaak boven op een dienblad geplaatst dat het water van zo'n spoelbeurt opvangt.

De meeste theedieren zijn gewoon voorwerpen voor een leuke thee ervaring. Theeleuten in China zijn er gek op, omdat het dagelijks schenken van thee over de mascottes ze uiteindelijk een 'ziel' geven. De kleine ruimtes worden namelijk langzaam opgevuld met bestanddelen van thee. Je hoeft hier niet in te geloven, maar het is een hartverwarmend idee, niet waar?!

Details
Meer informatie
Materiaal yixing klei
Afmetingen 13.2x10cm (5.2x3.9in)
Recensies

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: Thee Mascotte - Leeuw Draak Theedier Teapet