Bezoek nu ook Teasenz.eu voor snelle verzending (NL 1-2 dagen & BE 2-4 dagen) vanuit Nederland.

Monkey Picked Groene Thee - Tai Ping Hou Kui
15.95

Monkey Picked Groene Thee - Tai Ping Hou Kui

€ 15,95
Zacht, kalmerend en verjongend. Mogelijk China’s meest luxe thee. De Monkey Picked thee (Tai Ping Hou Kui in Chinees) won de 2004 'King of Tea' prijs. De thee zijn lange, vlakke en recht gedroogde bladeren worden groter als ze brouwen, zoals bloembladeren die dansen in een kop. Het rustgevende aroma doet denken aan orchideeën. In 2007 gaf de Chinese president Hu Jintao deze thee als cadeau aan president Vladimir Putin.
- +

Beschikbaarheid:Op voorraad
Meer informatie

tai ping hou kui green tea processing

Kenmerkend voor de Tai Ping Hou Kui zijn de lange, platte bladeren die er geweldig uit zien in een helder glas. Deze Chinese groene thee bestaat uit bladeren van een speciale theeplantsoort uit Anhui. De bladeren worden platgedrukt en gedroogd, zie voor meer details de afbeelding hiernaast. De Teasenz Tai Ping Hou Kui heeft een frisse, orchidee achtige geur met een klassieke zoete groene thee smaak. Wanneer gebrouwen, heeft het brouwsel een heldere groengele kleur. Deze thee is niet bitter, en behoudt zijn zoete smaak, zelfs na vele infusies.

Groot bladsoort

De bladeren van deze groene thee komen van de 'Shidacha' (of 'Shiyecha') theeplant. Deze behoort tot een Camellia Sinenses soort die wordt gekenmerkt door grotere bladeren. De thee komt uit Tai Ping in Huangshan, Anhui provincie, en wordt geplukt eind april elk jaar. Lente bladeren hebben vaak 1 knop en twee/drie bladeren met 3,6% aminozuur, 23,8% thee polyfenolen, 13,6% catechinic zuur en 4% cafeïne.

Korte Gezondheid Info

Net als alle groene theesoorten, heeft onze Tai Ping Hou Kui hoge niveaus van anti-oxidanten die helpen bij het verminderen van de kans op kanker, bevorderen een goede huidskleur en verminderen de effecten van veroudering. Daarnaast bevat het een hoge natuurlijke dosis  vitamine C, fluoride en calcium voor gezonde tanden en botten.

Bekijk de video hieronder en geniet nu van de schitterende Tai Ping Hou Kui bladeren en leer hoe je deze groene thee kan trekken in een transparant glas.

Productiegebied

Tai Ping Hou Kui komt uit Tai Ping, het centrum producerende gebied van deze groene thee. Door de populariteit en succes van deze thee heeft het dorp eind 2008 een totaal van 533 hectare theetuinen. Lees hieronder meer over de geschiedenis.

Geschiedenis

'Wang Kuicheng' was de eerste theeboer die de Taiping Houkui groene thee ontwikkelde rond 1900. Vanwege de kwaliteit en de smaak werd deze thee al snel beschouwd als 1 van de beste theesoorten uit het gebied. De naam is vernoemd naar het productiegebied en de boer.

Later in 1912 kocht een thee handelaar, genaamd Liu Jingzhi, een aantal van de unieke theestruiken om deze thee te produceren en vervolgens te tentoonstellen tijdens de Nanjing thee expo. Dit was een groot succes en de Tai Ping Hou Kui won in dat jaar de prijs voor 'beste thee'. Tenslotte, kreeg het succes een vervolg tijdens de Panama World Expo in 1915, waar deze groene thee de gouden medaille won. Sindsdien, wordt het beschouwd als een van de beste en meest unieke Chinese theesoorten.

Details
Meer informatie
Trektijd 3 minuten
Watertemperatuur 80 °C
Thee per 500ml theepot 2-5 gram
Eetlepels / 500ml 1,5 el
Oogst 2022
Theeseizoen Lente
Cafeïnegehalte medium
Theeregio Huangshan
Provincie in China An Hui
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 太平猴魁
Recensies 1

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: Monkey Picked Groene Thee - Tai Ping Hou Kui