Bezoek nu ook Teasenz.eu voor snelle verzending (NL 1-2 dagen & BE 2-4 dagen) vanuit Nederland.

2021 Zongedroogde Zwarte Thee Cake - Yiwu Shai Hong 100g
12.95

2021 Zongedroogde Zwarte Thee Cake - Yiwu Shai Hong 100g

€ 12,56

Deze cake bestaat uit Yunnan theebladeren die natuurlijk zongedroogd zijn en verwerkt tot een prachtige zwarte thee cake. Het resultaat is een bloemige en honing-zoete thee met een dik smaaktextuur.

- +
Beschikbaarheid:Op voorraad
Meer informatie

 

Een zongedroogde zwarte thee (Shai Hong) is gemaakt op basis van een andere verwerkingsmethode dan gewone zwarte theesoorten. In feite, heeft de toegepaste productiemethode kenmerken van zowel een zwarte als een pu erh thee. Hierdoor heeft de shai hong de aroma van een zwarte thee, en de rijpingsvermogen van een pu erh.

Zon-gedroogd in plaats van geroosterd

Normaal gesproken wordt bij zwarte thee de bladeren geroosterd om de oxidatie van de bladeren te stoppen. Echter bij deze Shai Hong zwarte theecake worden de bladeren zongedroogd. Daarna zijn de bladeren nogmaals zacht gestoomd en geperst in ronde cakes. Na het drogen worden ze mooi ingepakt in luchtdoorlatend papier voor optimale rijping.

Het zondrogen van theebladeren is niet nieuw. Dit wordt namelijk ook toegepast bij pu erh thee (en witte thee). Hierdoor wordt deze thee ook wel een 'pu erh shai hong' genoemd. Echter omdat de verwerkingsmethode meer overeenkomsten heeft met die van een zwarte thee, wordt een Shai Hong over het algemeen beschouwd als een zwarte thee.

Langdurig houdbaar

Het zon-drogen van thee zorgt ervoor dat de Shai Hong onbeperkt houdbaar is en zelfs door verdere fermentatie een steeds betere smaak kan ontwikkelen.

Details
Meer informatie
Trektijd 2 minuten
Watertemperatuur 85 °C
Thee per 500ml theepot 6 gram
Eetlepels / 500ml n/a
Oogst 2021
Theeseizoen Lente
Cafeïnegehalte medium
Theeregio Yiwu
Provincie in China Yunnan
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 云南易武晒红茶饼
Recensies 1

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: 2021 Zongedroogde Zwarte Thee Cake - Yiwu Shai Hong 100g