2019 Zongedroogde Zwarte Thee Cake - Yiwu Shai Hong 200g

Deze cake bestaat uit Yiwu theebladeren die natuurlijk zongedroogd zijn en verwerkt tot een prachtige zwarte thee cake. Het resultaat is een zeer aromatische en zoete thee met een dik smaaktextuur.
Opgeven voor een melding wanneer dit product weer in voorraad is

Beschikbaarheid: Niet in voorraad

€ 20,43

Productbeschrijving
Details

Een zongedroogde zwarte thee (Shai Hong) is gemaakt op basis van een andere verwerkingsmethode dan gewone zwarte theesoorten. In feite, heeft de toegepaste productiemethode kenmerken van zowel een zwarte als een pu erh thee. Hierdoor heeft de shai hong de aroma van een zwarte thee, en de rijpingsvermogen van een pu erh. 

Zon-gedroogd in plaats van geroosterd

Normaal gesproken wordt bij zwarte thee de bladeren geroosterd om de oxidatie van de bladeren te stoppen. Echter bij deze Shai Hong zwarte theecake worden de bladeren zongedroogd. Daarna zijn de bladeren nogmaals zacht gestoomd en geperst in ronde cakes. Na het drogen worden ze mooi ingepakt in luchtdoorlatend papier voor optimale rijping.

Het zondrogen van theebladeren is niet nieuw. Dit wordt namelijk ook toegepast bij pu erh thee (en witte thee). Hierdoor wordt deze thee ook wel een 'pu erh shai hong' genoemd. Echter omdat de verwerkingsmethode meer overeenkomsten heeft met die van een zwarte thee, wordt een Shai Hong over het algemeen beschouwd als een zwarte thee.

Langdurig houdbaar

Het zon-drogen van thee zorgt ervoor dat de Shai Hong onbeperkt houdbaar is en zelfs door verdere fermentatie een steeds betere smaak kan ontwikkelen.

Extra informatie
Extra informatie
Trektijd 2 minuten
Watertemperatuur 90 °C
Thee per 500ml theepot 5 gram
Eetlepels / 500ml n/a
Theejaar 2019
Theeseizoen Lente
Cafeïnegehalte medium
Theeregio Yiwu
Provincie in China Yunnan
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 云南易武晒红茶饼
Recensies
Klantenreviews (1)
Heel tevreden
Kwaliteit
Prijs
Service
Had nog nooit gehoord van een Shai Hong cake uit Yiwu .
Heb wel al een zongedroogde Bulang zwarte thee (ook lente oogst) gedronken maar dan los.
Ben nu al enorm tevreden over deze thee en ben er zeker van dat hij nog beter zal worden met de tijd. Dus heb ik er een tweede besteld :-).
Geschreven door Eric (Geplaatst op 14-11-2018)
Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen recensies schrijven. Log in of registreer nu

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: