Echte Chinese thee, direct van de bron.








Sneeuw Chrysanten, ook bekend als de 'Kunlun Snow Daisy' zijn bloemen die alleen hoog in de Kunlun gebergte groeien. Al voor honderden jaren worden deze bloemen gebruikt om een gezonde Chinese kruidenthee van te bereiden. Echter, pas sinds 2011 werd deze bloem pas populair in China en in dat jaar schoot de prijs tijdelijk boven de 2500 euro per kilogram.
Sneeuw Chrysanten Thee Herkomst
Sneeuw chrysanthen groeien op een hoge altitude in de Kunlun bergen van Xinjiang. Ze bloeien alleen in de augustus maand. Door de korte bloemperiode is de Snow Daisy daarom een zeldzame bloementhee. Verder groeit de Snow Chrysanthemum alleen in het wild, waardoor ze moeilijk te plukken zijn. De boeren moeten daarom dagelijks de berg voor de oogst. Dit is precies de reden waarom een Kunlun chrysant duurder is dan andere chrysanten soorten.
Snow Daisy thee en gezondheid
Een Snow Daisy bevat wel 18 soorten aminozuren. Wetenschappelijk bewijs toont aan dat de consumptie van een kruidenthee gemaakt van deze bloemen een positieve invloed kan hebben op een hoge bloeddruk, cholesterolniveau, bloedsuiker, hartziekten, verkoudheid en slapeloosheid. Vandaar dat onder de Oeigoeren deze Chinese bloem voor vele generaties wordt gebruikt als een geneeskruid.
Snow Chrysanthemum bereiden
Deze kruid kan getrokken worden met heet water in een glas of theepot. Wanneer het brouwsel licht rood van kleur wordt, is deze gereed voor consumptie. Het is goed om te weten dat een Kunlun Snow Daisy thee voor meerdere malen getrokken kan worden, terwijl het een zachte maar intense smaak behoud. Om de versheid goed te conserveren dien je de gedroogde bloemen afgesloten te bewaren op een droge en koele plek.
Zie hoe deze sneeuw chrysanten thee wordt bereid in een theemok met zeefje en deksel:
Trektijd | 3-4 minuten |
---|---|
Watertemperatuur | 95 °C |
Thee per 500ml theepot | 2-5 gram |
Eetlepels / 500ml | 1 el |
Oogst | 2021 |
Theeseizoen | Herfst |
Cafeïnegehalte | cafeïnevrij |
Theeregio | Kunlun |
Provincie in China | Qing Hai |
Glutenvrij | ja |
Thee in Chinees | 雪菊 |