Echte Chinese thee, direct van de bron.

Sneeuw chrysanten bloementhee - Xue Ju Hua Cha
11.95

Sneeuw chrysanten bloementhee - Xue Ju Hua Cha

€ 11,71

Een ‘hemelse’ bloementhee die alleen groeit hoog in de Kunlun Bergen, waar de langzame groei van de bloemen resulteert in een geconcentreeerde bloemige smaak met hinten van karamel. Sneeuw chrysanten bloementhee bevat grote hoeveelheden aminozuren en eiwitten, die gunstig zijn voor je gezondheid door het verlagen van je bloedsuiker, verminderen van hoge cholesterol en het voorkomen van hart ziekten. Een Teasenz favorite.

 

Onze Sneeuw Chrysanten thee is nu ook beschikbaar via ons Europees webwinkel Teasenz.eu => Sneeuw Chrysanten bloementhee (Teasenz.eu)

- Wanneer je via Teasenz.eu bestelt, geniet je van snellere levering naar Nederland (1-2 dagen) en België (2-4 dagen) vanuit ons EU magazijn in Nederland ipv verzending uit China.

 

- +
Beschikbaarheid:Op voorraad
Meer informatie

Sneeuw Chrysanten, ook bekend als de 'Kunlun Snow Daisy' zijn bloemen die alleen hoog in de Kunlun gebergte groeien. Al voor honderden jaren worden deze bloemen gebruikt om een gezonde Chinese kruidenthee van te bereiden. Echter, pas sinds 2011 werd deze bloem pas populair in China en in dat jaar schoot de prijs tijdelijk boven de 2500 euro per kilogram.

Sneeuw Chrysanten Thee Herkomst

Sneeuw chrysanthen groeien op een hoge altitude in de Kunlun bergen van Xinjiang. Ze bloeien alleen in de augustus maand. Door de korte bloemperiode is de Snow Daisy daarom een zeldzame bloementhee. Verder groeit de Snow Chrysanthemum alleen in het wild, waardoor ze moeilijk te plukken zijn. De boeren moeten daarom dagelijks de berg voor de oogst. Dit is precies de reden waarom een Kunlun chrysant duurder is dan andere chrysanten soorten.

Snow Daisy thee en gezondheid

Een Snow Daisy bevat wel 18 soorten aminozuren. Wetenschappelijk bewijs toont aan dat de consumptie van een kruidenthee gemaakt van deze bloemen een positieve invloed kan hebben op een hoge bloeddruk, cholesterolniveau, bloedsuiker, hartziekten, verkoudheid en slapeloosheid. Vandaar dat onder de Oeigoeren deze Chinese bloem voor vele generaties wordt gebruikt als een geneeskruid.

Snow Chrysanthemum bereiden

Deze kruid kan getrokken worden met heet water in een glas of theepot. Wanneer het brouwsel licht rood van kleur wordt, is deze gereed voor consumptie. Het is goed om te weten dat een Kunlun Snow Daisy thee voor meerdere malen getrokken kan worden, terwijl het een zachte maar intense smaak behoud. Om de versheid goed te conserveren dien je de gedroogde bloemen afgesloten te bewaren op een droge en koele plek.

Zie hoe deze sneeuw chrysanten thee wordt bereid in een theemok met zeefje en deksel:

Details
Meer informatie
Trektijd 3-4 minuten
Watertemperatuur 95 °C
Thee per 500ml theepot 2-5 gram
Eetlepels / 500ml 1 el
Oogst 2021
Theeseizoen Herfst
Cafeïnegehalte cafeïnevrij
Theeregio Kunlun
Provincie in China Qing Hai
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 雪菊
Recensies 1

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: Sneeuw chrysanten bloementhee - Xue Ju Hua Cha