Echte Chinese thee, direct van de bron.

Kleine Yixing Theepot 'Gong Deng Hu' - Da Hong Pao Zhu Ni Klei 110 ml
149

Kleine Yixing Theepot 'Gong Deng Hu' - Da Hong Pao Zhu Ni Klei 110 ml

€ 141,55
100% handgemaakte rode klei (Da Hong Pao Zhu Ni) theepot in de klassieke ‘paleislantaarn’ stijl. Klein en voortreffelijk. Deze theepot is perfect voor je me-time theesessies.
- +
Beschikbaarheid:Op voorraad
Meer informatie

Een eenvoudige maar elegante zhu ni da hong pao-theepot, die de perfecte maat heeft voor één persoon, één theekopje en één moment van sereniteit.

100% handgemaakt door Guyuetang Art Studio. Deze kleine en delicate da hong pao kleitheepot is gemaakt in de stijl van de paleislantaarn (宫灯 gong deng). Geschikt voor het zetten van verschillende soorten thee. Ovengestookt op 1175-1180 °C.

Zhu Ni (rode klei)

Zhu ni is een soort klei voor het maken van theepotten. De ruwe ertsen zijn geel met een vleugje rood en met een hoog ijzergehalte. Zhu ni-theepotten zijn zelfs voor ervaren kunstenaars niet eenvoudig te maken. De speciale samenstelling die resulteert in een hoge krimpverhouding tijdens het bakproces. Ze zijn dus gevoelig voor vervorming als niet elk aspect zorgvuldig wordt gecontroleerd. Dat is de reden waarom zhu ni-theepotten meestal klein zijn.

Da Hong Pao (Big Red Robe)

De Da hong pao waar we het hier over hebben, is niet de oolong thee (met dezelfde naam), maar een speciaal soort klei van de familie zhu ni. De kleur van het ruwe erts is van nature rood en afgewerkte producten hebben een helderdere rode kleur dan de reguliere zhu ni. Wanneer heet water op de Da hong pao-theepot wordt gegoten, wordt de kleur levendiger alsof de theepot een 'groot rood gewaad' draagt ​​(vandaar de naam 'Da Hong Pao').

Da Hong Pao-ertsen zijn alleen te vinden in de scheuren in de rotsen van de zuidkant van de Huanglong-berg in Yixing. De dikte van de ertslaag is niet meer dan 10 cm en de kleur is helderrood. Helaas is Da hong pao de beste Zhu ni en staat hij op het punt van uitsterven, wat resulteert in hoge prijzen.

Palace Lantern Style

De theepot van de paleislantaarn is een traditioneel type Yixing-theepot die beroemd is om zijn elegante vorm en culturele betekenis. Het werd gecreëerd in de Yong Zheng-periode van de Qing-dynastie.

Details
Meer informatie
Klei type Da hong pao ni klei
Inhoud 110ml (3.7oz)
Afmetingen 10.5x7.5 cm (4.1x3 in)
Recensies

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: Kleine Yixing Theepot 'Gong Deng Hu' - Da Hong Pao Zhu Ni Klei 110 ml