Echte Chinese thee, direct van de bron.

Kleine glazen Gongfu-theepot - Mini Kung Fu-theepot 150 ml
15

Kleine glazen Gongfu-theepot - Mini Kung Fu-theepot 150 ml

€ 14,70

Zie je thee terwijl je hem klaarmaakt! Deze kleine glazen gongfu-theepot heeft de perfecte maat voor uw traditionele theesessie. Het is geschikt voor elke soort thee.

  • Deze mini glazen theepotten hebben een inhoud van slechts 150 ml: de perfecte maat voor het brouwen van gongfu cha voor 1-3 personen.
  • Mooie ronde vorm en minimalistisch design. Vaatwasserbestendig.
  • Roestvrijstalen zeef in de tuit die ervoor zorgt dat de losse theeblaadjes in de theepot blijven.
  • Het handvat en de dekselknop zijn extra dik gemaakt zodat ze niet heet worden als je thee zet. Ze zijn ook erg comfortabel om vast te houden!
  • De perfecte gongfu cha-theepot voor beginners, omdat hij geschikt is voor elke soort thee.
  • Sterk aanbevolen voor Chinese groene, witte, bloemen- en zwarte thee.
- +
Beschikbaarheid:Op voorraad
Meer informatie

Klein formaat, glazen Gongfu-theepot

Neem nooit genoegen met een te grote theepot. Glazen theepotten zijn geweldig, maar de meeste zijn te groot om gongfu cha te bereiden. Ja, je zou genoegen kunnen nemen met een glazen theepot tussen de 250-600 ml, maar dat zal niet genieten van een goede kop gongfu-thee. Daarom bieden wij u deze mini glazen theepot aan met een inhoud van slechts 150 ml. Perfect voor je thee-voor-een-momentje of met maximaal twee theevrienden.

Super duurzaam en kristalhelder

Bij traditioneel keramisch theeservies zie je niet wat er in de theepot gebeurt. Dat is jammer, want kijken naar de bladeren die zich ontvouwen en hun smaken vrijgeven, is een plezierige ervaring die je niet wilt missen. Vooral als je thee van hoge kwaliteit zet.

Geschikt voor elke soort thee

In tegenstelling tot mini-gongfu-theepotten gemaakt van Yixing-klei, hoef je deze glazen pot niet te wijden aan een enkele soort thee. Door de poreuze aard van Yixing-aardepotten kan het thee-aroma na verloop van tijd worden geabsorbeerd. Daarom moet je consequent dezelfde soort thee zetten in dezelfde Yixing-theepot. Met andere woorden, als je bent begonnen met het zetten van rijpe pu erh-thee in een Yixing-theepot, moet je later niet overstappen op een oolong-thee.

Met een glazen pot heb je dat probleem niet. Glas neemt geen smaken op en het is super eenvoudig schoon te maken door het gewoon af te spoelen met water. Daarom is een mini-glazen gongfu-theepot de beste keuze als je net bent begonnen met ontdekken van welke Chinese thee je houdt.

Het nadeel is dat een glazen theepot niet zo goed presteert als het gaat om het vasthouden van warmte. Dit maakt ze meer geschikt voor theesoorten die niet veel warmte nodig hebben, zoals groene thee en witte thee. Laat je er echter niet door weerhouden als je een pu erh of donkere oolong wilt trekken met deze mini glazen gongfu theepot. Verwarm de glazen theepot gewoon voor, voordat je thee gaat trekken, om de warmte beter vast te houden.

Details
Meer informatie
Materiaal borosilicaatglas
Inhoud 150ml (5oz)
Afmetingen 7x8x10cm (3x4in)
Geschikt voor vaatwasser Ja
Geschikt voor magnetron Nee
Recensies

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: Kleine glazen Gongfu-theepot - Mini Kung Fu-theepot 150 ml