Echte Chinese thee, direct van de bron.

Fuding Silver Needle Witte Thee
13.95

Fuding Silver Needle Witte Thee

€ 11,86
Wordt al eeuwenlang uitsluitend van genoten door de keizerlijke familie uit China. De Silver Needle is een top kwaliteit witte thee met een zachte, soepele en zijde-zoete smaakervaring. Een thee met een aanhoudende geur en verfrissende nasmaak.
- +
golden week china
Beschikbaarheid:Op voorraad
Meer informatie

Losse Silver Needle Witte Thee is ook bekend als 'Bai Hao Yin Zhen' of 'Baihao Yinzhen'. De Silver Needle is de meest bekende witte thee uit China. Geniet van de video hieronder en leer hoe je makkelijk deze thee kan trekken simpelweg doormiddel van een transparante glas:

 

Onze Silver Needle Witte Thee, of Baihao Yinzhen zoals dat heet in China, is van de hoogste graad en bestaat ongeopende thee bladknoppen. Verbazingwekkend is dat een kilo van deze thee meer dan 50.000 knoppen bevat. Als je de bladeren observeert, dan zul je zien waarom 'Silver Needle' een zeer geschikte naam is. De kiem heeft de vorm van een naald is bedekt met fijne witte haren.

Deze thee brouwt een licht geelgroene kleur met een subtiele bloemige geur. Kortom alle kenmerken van een premium Silver Needle. Onze witte thee is delicaat en zonder een bittere smaak.

Gezondheidsvoordelen van witte thee

Witte thee bevat diverse functionele componenten, zoals cafeïne, thee polyfenolen, thee polysaccharide, theaflavin, theanine enzovoort, die goed zijn voor de gezondheid in meerdere aspecten. De thee polyphenolen gaan bijvoorbeeld veroudering tegen, terwijl een kleine portie cafeïne de geest verfrist en helpt bij vetverbranding (zonder dat je last hebt van een overdosis).

Productiegebied van onze Silver Needle thee

De Teasenz Silver Needle Witte Thee is uit Fuding in de provincie Fujian, aan de zuidoostelijke Chinese kust. Deze tropische bergachtige kustgebied is perfect voor de productie van witte thee. Dit gebied heeft veel regenval en milde temperaturen die zorgen voor niet te warme zomers en niet te koud winters. De bergen rond de boerderijen zijn vaak meer dan 80% bebost, wat een hoge mate natuurlijke vruchtbaarheid en organisch materiaal waarborgt. Hierdoor wordt het gebruik van kunstmatige stoffen volledig overbodig.

Theeboer Li Jiang

Li Jiang, die werd geboren in Fuding, is opgegroeid in de theetuinen van zijn ouders. Voor meerdere generaties hebben de voorouders van Li Jiang thee geteeld. Als sinds de lagere school begon hij de kunst van plukken te beheersen. "Fuding is de beste plaats beste plek op aarde om witte thee the telen". Hier wil ik een langdurige biologische thee business opbouwen."

Hij bezit in de buurt van 2800 hectare hoogwaardige theetuinen in Fuding waaronder 500 hectare biologische thee tuin, de enige biologische theetuin in Fujian, waaraan de Amerikaanse, Europese en Japanse biologische certificering is verstreken.

Geschiedenis van de Silver Needle Witte Thee

Witte thee is de oudste vorm van Chinese thee. Toen de Chinezen voor het eerst thee ontdekte, kwamen ze al snel achter dat het drogen van de bladeren onder de zon ervoor gezorgde dat de thee gemakkelijk kon worden opgeslagen voor consumptie op een later tijdstip. Deze stappen vormen de basis van het verwelken en drogen van thee die tot op heden nog worden toegepast.

Witte thee werd oorspronkelijk gekweekt in het gebied rond de stad Fuding, in de provincie Fujian. Dit verspreidde zich later naar de gebieden rond de steden Shuiji, dan Zhenghe. Oorspronkelijk Silver Needle werd gemaakt van de knoppen van de 'Xiao Bai' theestruik die kleiner en langzamer groeien, waardoor de Silver Needle destijds erg duur en zeldzaam was. Echter, rond 1857 begonnen de boeren rond de stad Shuiji gebruik te maken van de 'Da Bai theestruik. Dit heeft grotere knoppen met meer witte haren, waardoor het meer smaak en aroma bevatte. Vanaf die tijd, heeft witte thee gemaakt met een dabai theestruik.

Details
Meer informatie
Trektijd 4-5 minuten
Watertemperatuur 80 °C
Thee per 500ml theepot 2-5 gram
Eetlepels / 500ml 2 el
Oogst 2021
Theeseizoen Lente
Cafeïnegehalte laag
Theeregio Fuding
Provincie in China Fu Jian
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 白毫银针
Recensies 3

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: Fuding Silver Needle Witte Thee