Echte Chinese thee, direct van de bron.

Yixing Shi Piao Hu Theepot Set met 4 Kopjes - Hei Jin Sha Clay Theepot 220 ml
179.95

Yixing Shi Piao Hu Theepot Set met 4 Kopjes - Hei Jin Sha Clay Theepot 220 ml

€ 170,95

Een Shi Piao theepot gemaakt van hei jin sha zwarte klei. Het is 100% handgemaakt door Li Xiao Lu, een gecertificeerde Yixing theemeester. Dit product bevat een certificaat en 4 bijpassende kopjes gemaakt van dezelfde klei.

- +
Beschikbaarheid:Op voorraad
Meer informatie

Hei Jin Sha Clay

Een theepot is gemaakt van pure Hei Jin Sha-klei. Deze klei is zeer goed ademend en biedt een opmerkelijke verbetering van het aroma. 'Hei Jin Sha' betekent letterlijk 'zwarte gouden klei' vanwege het donkere uiterlijk met zichtbare gouden stippen.

Dit kleitype is uitermate geschikt om te voeden met thee (door thee over de theepot te gieten). Bij regelmatig gebruik wordt het oppervlak na verloop van tijd gladder en glanzender.

Potten gemaakt met dit kleitype zijn over het algemeen duur omdat de klei zeldzamer is dan andere soorten. Hei Jin Sha-klei krimpt veel na het bakken. Daarom kunnen alleen ervaren Yixing-artiesten de klei goed verwerken.

Shi Piao stijl

Deze theepot is gebaseerd op de klassieke Shi Piao vorm en ziet er mooi uit vanuit elke hoek. De onderkant van de theepot heeft 'drie poten'. De dekselknop is een brug.

Het deksel past perfect en zorgt ervoor dat de isolatie uitstekend is. Het zal niet gemakkelijk van de pot vallen terwijl je giet, zelfs als je het volledig verticaal houdt.

Li Xiao Lu

De Yixing-meester achter dit kunstwerk is Li Xiao Lu. Zijn zegel / stempel verschijnt op verschillende delen van de theepot. Wanneer je deze theepot koopt, ontvang je ook een officieel certificaat van de Li Xiao Lu.

Details
Meer informatie
Klei type Hei jin sha klei
Inhoud 220 ml (7.4 oz)
Afmetingen 13.7x8.5 cm (5.4x3.3 in)
Recensies

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: Yixing Shi Piao Hu Theepot Set met 4 Kopjes - Hei Jin Sha Clay Theepot 220 ml