Sencha Groene Thee
Het productieproces van Sencha verschilt van de andere Chinese losse groene theesoorten. Sencha wordt eerst gestoomd (om oxidatie te voorkomen) voordat deze wordt gerold, gevormd en gedroogd. Het proces van het maken van Chinese losse thee verschilt in de eerste stap: ipv stomen worden de bladeren namelijk geroosterd.
In China zijn de meeste boeren overgegaan op roosteren, terwijl in Japan vooral de stoomtechniek is verfijnd. Gelukkig, heeft onze team een plantage gevonden in Anhui, waar deze stoomtechniek nog wordt toegepast.
Temperatuur is cruciaal
Voor hoge kwaliteit Sencha zorgt de theemeester ervoor dat de stoomtemperatuur net iets onder kookpunt licht. Een te hoge temperatuur kan de bladeren beschadigen, terwijl een te lage temperatuur het oxidatieproces van de bladeren niet stopt.
Vroeger werd het water eerst op de kook gebracht. Het vuur werd daarna geleidelijk vermindert totdat er geen bubbels meer werden gevormd. Deze temperatuur light meestal rond de 94 ° C. Tegenwoordig beschikken boeren over geavanceerde thermometers die het werk verrichten.
Door het snel stoppen van de oxidatie (binnen 24 uur na het oogsten) behoud deze frisse thee zijn levendige kleur en dat zorgt voor en helder groene infusie. Ervaar een rijk mondgevoel en langdurige frisheid met hinten van zeewier.
Sencha en gezondheid
Door het snel stoppen van de oxidatie behoud Sencha niet alleen een verse frisse smaak, maar ook alle natuurlijke gezonde stoffen.
Huidig onderzoek toont aan dat het drinken van groene thee kan helpen bij het voorkomen hart-en vaatziekten en beroertes, de regulering van bloedsuiker, lagere bloeddruk, overgewicht en te bestrijden virale verkoudheid en griep. Sencha is rijk aan vitamine C en bevat 6 keer de antioxidant niveaus van losse zwarte thee (dit getal is nog hoger wanneer je het vergelijkt met theezakjes).
Wetenschappers bevestigen verder dat, in Aziatische landen waar groene thee wordt geconsumeerd als onderdeel van het dagelijks dieet, er in lagere percentages kanker voorkomt dan bij mensen in landen waar groene thee minder vaak wordt dronken.
Provincie in China | An Hui |
---|---|
Theeregio | Diverse regio's |
Oogst | 2023 |
Theeseizoen | Zomer |
Watertemperatuur | 85 °C |
Hoeveelheid / 500ml | 3 gram |
Trektijd | 3 minuten |
Hoeveelheid (traditioneel) / 100ml | 5 gram |
Trektijd (traditioneel) | 20 sec,10 sec, 5 sec, 5 sec, 5 sec, 5 sec, 10 sec etc. |
Theeplant | Zhong Ye Zhong |
Thee in Chinees | 煎茶 |
Glutenvrij | ja |
Cafeïnegehalte | laag |