Bezoek nu ook Teasenz.eu voor snelle verzending (NL 1-2 dagen & BE 2-4 dagen) vanuit Nederland.

Forever Young Wilde Rozenthee
7.95

Forever Young Wilde Rozenthee

Special Price € 7,95 Regular Price € 9,95
Een rozenthee die zuiver smaakt met een natuurlijk rozige aroma: Gemaakt van 100 procent authentieke organische rozenknoppen die natuurlijk gedroogd zijn om de gezondheidsvoordelen te behouden. Een heerlijk en kalmerende kop om van te genieten op een rustige middag of na een yogasessie.
- +

Beschikbaarheid:Op voorraad
Meer informatie

Rozenthee, vaak ook bekend als 'rozenknoppenthee' wordt jonge, kleine, gedroogde rozen. Deze delicate bloemen maken een calorie arm brouwsel dat licht en fris van smaak is met een bloemige aroma. Een paar van deze rozenknoppen kunnen ook toegevoegd worden in jouw favoriete kop zwarte, witte of oolong thee voor een extra bloemige aroma.

Soms bestaat rozenthee uit volle bloemblaadjes van rijpe rozen. Dit is echter niet het geval voor de Teasenz wilde rozenthee dat alleen bestaat uit het hoogste graad jong wilde rozenknoppen.

Rozenthee bevat vitamine C

Rozenblaadjes zijn een natuurlijke bron van vitamine C, volgens een onderzoek gepubliceerd in de "Iranian Journal of Basic Medical Sciences." Vitamine C bevat antioxidanten die veroudering tegen gaan en ondersteunt ook je immuunsysteem. Daarnaast helpt bij de productie van collageen, een eiwit dat essentieel is voor huid en haar.

Losse rozenthee en menstruatiepijn

Verbazingwekken is dat deze kruidenthee bestaande uit losse rozen helpt tegen krampen als gevolg van menstruatie. Volgens een studie uit 2005 gepubliceerd in de "Journal of Midwifery and Women’s Health," hebben wetenschappers bevestigd dat het drinken van rose thee over een periode van zes maanden resulteert in minder krampen tijdens de menstruatie en een verlichting van de psychologische stress als gevolg hiervan. De wetenschappers concludeerden ook dat het drinken van rozenthee geen nadelige bijwerkingen veroorzaakt.

Rijk aan polyfenolen

Rozenblaadjes zijn natuurlijk rijk aan polyfenolen, die in water oplosbaar zijn wanneer hier thee mee wordt bereid. In 2007 is een bekend artikel gepubliceerd in de "Zeitschrift fur Naturforschung" bevestigd dat naast de hoge polyfenolen gehalte, rozenthee ook andere antioxidanten bevat zoals gallaszuur.

Een studie uit 2005 over polyfenolen gepubliceerd in de 'American Journal of Clinical Nutrition' vond dat polyfenolen kunnen helpen bij het voorkomen hart-en vaatziekten, osteoporose en mogelijk zelfs kanker.

Details
Meer informatie
Trektijd 4-5 minuten
Watertemperatuur 95 °C
Thee per 500ml theepot 2-5 gram
Eetlepels / 500ml 7 bloemen
Oogst 2021
Theeseizoen Zomer
Cafeïnegehalte cafeïnevrij
Theeregio Longnan
Provincie in China Gan Su
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 粉玫瑰花茶
Recensies 2

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: Forever Young Wilde Rozenthee