Echte Chinese thee, direct van de bron.

2014 Yunnan Emperor Pu Erh Thee Cake - Gong Ting Shou Pu Erh Thee 200g
29.95

2014 Yunnan Emperor Pu Erh Thee Cake - Gong Ting Shou Pu Erh Thee 200g

€ 29,35
De thee bestaat uit 200 gram van de hoogste emperor (gong ting) graad theebladeren en knoppen, die met de hand zijn geplukt en ambachtelijk verwerkt in lente 2014.
Beschikbaarheid:Niet op voorraad
Meer informatie

Zelfs wij zien zelden een rijpe pu erh van deze kwaliteit. De bladeren zijn zeer fijn met zichtbare gouden haartjes die je alleen tegenkomt bij zeer jonge bladeren. Je weet wellicht dat pu erh thee steeds beter smaakt door het te laten rijpen, maar de kwaliteit van de ingrediënten bepalen uiteraard de potentie. Met deze emperor's pu erh heb je het beste van het beste en door vele jaren rijping is het nu een top thee.

Wanneer je deze rijpe pu erh thee drinkt dan wordt alles duidelijk. De thee is donker oranje, maar toch prachtig transparent. De smaak is soepel en zoet, terwijl de textuur dik is, maar toch zeer delicaat. Tenslotte, de aroma: die is heerlijk met unieke noten van gedroogde sinaasappelvel en lotusbloemen

Direct uit de geboorteplaats van thee: Yunnan. De perfecte natuurlijke omstandigheden voor het cultiveren van thee, resulteert in een unieke, aardse smaak die dieper wordt en verandert met elke nieuwe kop die je maakt met dezelfde theebladeren.

De theebladeren zijn zorgvuldig met de hand geplukt en verwerkt. De theeboer waar wij deze pu erh theecake van hebben ingekocht, beheerst de complexe post-fermentatie methode, waardoor hij de pu erh thee sneller kan laten rijpen.

Het mooie van pu erh thee is niet alleen dat onbeperkt houdbaar is, maar ook dat de smaak door de jaren heen steeds beter wordt. Om het optimale verder te laten gisten, zorg ervoor dat je deze thee opslaat in een goed geventileerde en droge plek. Bewaard het niet in de buurt van sterk geurende producten, omdat dit de aroma van de thee cake kan beïnvloeden.

Details
Meer informatie
Trektijd Gaiwan / yixing theepot: 2 x spoelen; 10s, 10s, 15s, 20s, 25s, 30s, etc
Watertemperatuur 100 °C
Thee per 500ml theepot 2-5 gram
Eetlepels / 500ml n/a
Oogst 2014
Theeseizoen Lente
Cafeïnegehalte hoog
Theeregio Menghai
Provincie in China Yunnan
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 云南宫廷熟普洱茶饼
Recensies

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: 2014 Yunnan Emperor Pu Erh Thee Cake - Gong Ting Shou Pu Erh Thee 200g