Mini Pu'erh Theereep (50gr) - Pu'erh Theecadeau (50 gram)

Gemaakt van 'gift tea' kwaliteit bladeren uit 2012 die door het Teasenz team zijn geselecteerd en professioneel samengeperst tot een theereep. Simpel om te breken en direct te laten trekken in een kop heet water, of op te bergen en het jaren te laten rijpen. Een perfect cadeau om je theevrienden te verrassen.
Opgeven voor een melding wanneer dit product weer in voorraad is

Beschikbaarheid: Niet in voorraad

€ 7,08

Productbeschrijving
Details

Hoewel in de afgelopen jaren Chinese pu erh thee wat bekender is geworden, heeft de theegemeenschap deze soort nog niet met volle enthousiame ontvangen. De belangrijkste reden hiervoor is omdat authentieke pu er vaak in geperste vorm wordt verkocht, waardoor het lastig is de bladeren los te maken voor bereiding. Met deze mini pu erh is een eeuwig oude probleem opgelost door het te drukken in een handige chocolade reep vorm dat zeer makkelijk te breken is. Eén blok is precies goed voor een grote theepot vol heerlijke pu erh thee. Maar dat is niet alles. De bladeren van één blok kan zelfs nog 3 hergebruikt worden voor extra potten!

Is dit een rijpe of rauwe pu erh thee?

Deze theebar is gemaakt van rijpe bladeren van de Yunnan grootblad ras. Rijpe pu erh ondervindt een proces van nagisting (zodat de smaak zich sneller ontwikkeld), voordat het wordt geperst in verschillende vormen. Rauwe pu erh ondervindt alleen de normale gistings process, waardoor het meerdere jaren nodig heeft voordat deze op smaak is.

Hoe moet ik pu er bewaren?

Het belangrijkste voordeel van de aankoop Pu'erh thee, is je deze onbeperkt kan bewaren. Sterker nog, de smaak zal alleen maar verbeteren door de jaren heen. De reden dat pu erh cakes vaak worden geperst in verschilende vormen is, omdat het makkelijker op te bergen is.

De ultieme thee voor gewichtsverlies

Terwijl de meeste mensen denken dat groene thee het meest effectief is voor gewichtsverlies, drinken Chinezen vooral Pu erh om hun dieetdoelenstellingen te bereiken. Pu'erh thee is het meest effectief wanneer het wordt gebruikt na de maaltijd om het de stofwisseling versnelt.

Wat voor soort theepot is het beste voor het maken van pu er?

Omdat pu er thee moet worden getrokken onder een hoog temperatuur, zijn Yixing thee potten het meest geschikt (omdat ze uitstekend de temperatuur behouden in de theepot). Als u van plan bent om Yixing theepotten te gebruiken, dan raden wij u aan één pot voor rijpe pu'erh en een andere voor ruwe pu'erh.

Porseleinen en glazen theepotten zijn uiteraard ook geschikt. Zorg ervoor dat je eerst de theepotten goed opwarmt met gekookt water. Daarna kan je de theepot legen en voeg je een blokje toe dat klaar is om heerlijke pu erh thee van te trekken.

Extra informatie
Extra informatie
Trektijd 3-4 minuten
Watertemperatuur 100 °C
Thee per 500ml theepot 1 st.
Eetlepels / 500ml n/a
Theejaar 2012
Theeseizoen Herfst
Cafeïnegehalte hoog
Theeregio Xi Shuang Ban Na
Provincie in China Yunnan
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 巧克力普洱
Recensies
Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen recensies schrijven. Log in of registreer nu

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: