2020 Feniks rauwe pu erh-theecollectie: Ban Zhang, Yiwu, Bingdao
In samenwerking met een kleine boetiek 'Chazhe' theefabriek, zijn we verheugd om u een prachtige set van 2020 Spring raw pu erh-theeën van Lao Ban Zhang, Yiwu en Bingdao te introduceren. Geniet van elke thee alsof je op een avontuurlijke reis bent door Yunnan, China. Elke cake heeft een unieke smaak en is prachtig verpakt in wrappers met een feniks-thema in beperkte oplage.
Bekijk hier hoe de thee bladeren worden verwerkt tot cakes!
Wilde theebomen
Deze cakes zijn gemaakt van eerstepluk bladeren van de wilde theebomen in de lenteseizoen van 2020. De rauwe bladeren zijn bijna van 'gushu' (oerboom) graad, maar tegen een fractie van de prijs. Hierdoor worden pu erhs van jongere wilde bomen in China, gezien als een van de beste investeringen onder pu erh liefhebbers.
Unieke smaken
Elke cake heeft zijn eigen unieke smaken wat het erg interessant maakt om ze naast elkaar te proeven.
- 200g Lao Ban Zhang cake: dikke bladeren met een sterk en robuste Cha Qi (met andere woorden hier krijg je een sterke mentale boost van!).
- 200g Yiwu cake: light, gebalanceerd en zeer verfijnd. Zachte smaaktextuur en aroma van honing.
- 200g Bingdao cake: verrassend zoete smaak van dat lijkt op 'rock sugar' met een krachtige nasmaak (hui gan). De zoetste thee van de collectie, met nauwelijks bitterheid.
Provincie in China | Yunnan |
---|---|
Theeregio | Diverse regio's |
Oogst | 2020 |
Theeseizoen | Lente |
Watertemperatuur | 95 °C |
Hoeveelheid / 500ml | 3 gram |
Trektijd | 2 minuten |
Hoeveelheid (traditioneel) / 100ml | 5 gram |
Trektijd (traditioneel) | 25 sec,10 sec, 5 sec, 5 sec, 5 sec, 5 sec, 10 sec etc. |
Theeplant | Da Ye Zhong |
Thee in Chinees | 老班章冰岛易武古树茶饼 |
Glutenvrij | ja |
Cafeïnegehalte | medium |