2016 Herfst Pasha Berg Gu Shu Pu Erh - Gu Hua Xiang Theecake 200g

Een verrassend krachtige en intense herfst pu erh gemaakt van bladeren van wilde bomen in de Pasha berg. De bladeren van deze cake zijn eerst enkele maanden gerijpt in losse vorm.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 92,54

Productbeschrijving
Details

De bladeren van deze cake zijn herkomstig van bomen in Pasha-berg (1700m) die honderden jaren oud zijn. De bomen worden slechts twee keer per jaar geoogst, waardoor de bladeren meer smaak en gezonde voedingstoffen bevatten.

Kijk maar naar het uiterlijk van de cake, en je kunt zien dat de dikke sappige bladeren de zorg hebben gekregen die ze verdienen. De bladeren zijn handgepluk en op een traditionele manier geperst voor een gelijkmatige stevigheid in elk deel van de taart.

Ben je klaar voor een verassingen? De smaken en aroma van deze pu erh zijn op een totaal ander niveau vergeleken met de gemiddelde pu erh. Het heeft een prachtige ‘hui gan’ en de intensiteit is geeft verheffend.

Na proeven van deze thee, kunnen we nogmaals bevestigen dat de natte bladeren stevig en elasticiteit zijn. Alle tekenen die bevestigen dat we een kleine partij pu erh hebben opgekocht met ongelofelijke potentie voor rijping.

Over Pasha

'Pasha' betekent 'lang en recht' in de lokale taal van Aini. Volgens de lokale bevolking werd het Pasha-gebied in de 18e eeuw gesticht door mannen en vrouwen uit Jinghong en het Damenglong-gebied in Yunnan. Voordat ze zich daar vestigden, had het gebied geen dorpen of gecultiveerd land. Het gebied was bergachtig en gevuld met grote oude theebomen. Toch vestigden de eerste Aini-mensen zich daar vanwege de vruchtbare grond die hen in staat stelde verschillende gewassen te verbouwen en thee te oogsten. Het theeteeltgebied ligt rond een hoogte van 1700m. Vanwege de krachtige grond en een ideaal klimaat staan ​​de bomen in Pasha bekend om hun vroege ontplooiing en lange oogstperiode.

Extra informatie
Extra informatie
Trektijd Gaiwan / yixing theepot: 1 x spoelen; 10s, 10s, 15s, 20s, 25s, 30s, etc
Watertemperatuur 95 °C
Thee per 500ml theepot 6 gram
Eetlepels / 500ml n/a
Theejaar 2016
Theeseizoen Herfst
Cafeïnegehalte hoog
Theeregio Pasha
Provincie in China Yunnan
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 帕沙古树茶生饼
Recensies
Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen recensies schrijven. Log in of registreer nu

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: