Echte Chinese thee, direct van de bron.

2017 Rijpe Paddestoel Tuo Cha, Xiaguan Jin Si “Tibetaans Vuur” Label, Da Xue Shan 250g
29.5

2017 Rijpe Paddestoel Tuo Cha, Xiaguan Jin Si “Tibetaans Vuur” Label, Da Xue Shan 250g

€ 28,91
  • Koop 2 voor € 27,46 en bespaar 5%
Een pu erh met een diepe en zachte smaak, maar toch complex. Deze luxe paddestoelen pu erh is gemaakt van single-origin thee uit Da Xue Shan (Berg) met gouden knoppen.
- +
Beschikbaarheid:Op voorraad
Meer informatie

Wij zijn erg blij met de aanvulling van deze paddestoelvormige pu erh thee aan onze collectie. Hoewel de meeste pu erhs van deze vorm vaak zijn gemaakt van thee van lage kwaliteit, hebben we eindelijk een champignon tuocha gevonden van bijzonder goede kwaliteit. Deze is gemaakt van single origin Da Xue berg theebladeren (dat gedeeltelijk bestaat uit gouden knoppen).

Geschiedenis Paddestoel Yuocha & Tibetan Flame Label (Bao Yan)

Gedurende vele eeuwen was de 'Tibetaanse vlam' (Bao Yan) paddestoel tuocha enorm populair bij monniken in Yunnan. De thee werd ook verkocht in veel gebieden langs de Ancient Tea Horse Road, waar dit soort thee werd vervoerd per paard. De Tibetaanse vlam tuocha bereikte zelfs de buitenlandse regio's en werd daarom ook wel 'border sales tea' (bian xiao cha) genoemd.

De vorm was echter niet het handigst om te vervoeren langs de Ancient Tea Horse Road. In de jaren '70 begonnen veel theefabrieken theeblokken te produceren. De paddestoel tuocha verloor zijn aantrekkingskracht en verdween langzaam uit de markt.

Naarmate wegen werden aangelegd en paarden werden vervangen door auto's, is transport geen probleem meer in het hedendaagse Yunnan, China. Vanaf de jaren 90 wordt de champion-vorimge tuocha opnieuw in productie genomen door de Xiaguan-theefabriek om de geschiedenis en traditie van deze prachtige thee te vieren.

Details
Meer informatie
Trektijd Gaiwan / yixing theepot: 2 x spoelen; 10s, 10s, 15s, 20s, 25s, 30s, etc
Watertemperatuur 95 °C
Thee per 500ml theepot 6 gram
Eetlepels / 500ml n/a
Oogst 2017
Theeseizoen Herfst
Cafeïnegehalte hoog
Theeregio Da Xue Shan Berg
Provincie in China Diverse provincies
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 下关蘑菇沱茶紧茶
Recensies

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: 2017 Rijpe Paddestoel Tuo Cha, Xiaguan Jin Si “Tibetaans Vuur” Label, Da Xue Shan 250g