Echte Chinese thee, direct van de bron.

Mini Yunnan Tuocha Theemix
8.5

Mini Yunnan Tuocha Theemix

€ 8,08
Ben je nieuw in de wereld van de pu erh thee? Ontdekt nu alle verschillende type aroma’s die pu erh thee kan bieden met deze mini tuocha theemix. Profiteer van de afslank voordelen van deze pu erh, terwijl je geniet van de diverse mix van smaken die ervoor zorgen dat deze theemix je nooit zal vervelen.
- +
Beschikbaarheid:Op voorraad
Meer informatie

Opmerking: indien je 1 of 2 soorten mini tuocha wilt bestellen in plaatst van alle 4 de soorten, dan kan je eerst de gewenste gewicht via deze pagina bestellen. Daarna, stuur je ons email met je bestelnummer en geef je aan welke kleur(en) we voor je moeten inpakken.

Een 70 gram zakje van deze prachtige theemix bevat ongeveer 12 tot 13 stuks tuo cha pu erh thee. In totaal zijn er 4 verschillende types, elk met zijn unieke smaak. Elke tuocha is goed voor 2-3 volle potten aan thee of 5 grote mokken.

Theemix: Mini Pu erh tuocha

Pu erh thee is een belangrijk onderdeel van de Yunnan cultuur. Voor een beginnend pu erh theedrinker is er zeker een lange weg te gaan om alle smaak karakteristieken te herkennen. Sip en ervaar de intense smaak, dat veranderd na elke trekbuurt. Bestel vandaag nog, zodat je binnenkort kan genieten van eerstegraads losse pu erh thee rechtstreeks vanuit China tot in jouw theepot.

  • Bruine verpakking: klassieke smaak van 'shou' (rijpe) pu erh.
  • Rode verpakking: shou pu erh met een natuurlijke hint van sinaasappel.
  • Blue verpakking: shou pu erh met de aroma van kleefrijst.
  • Gele verpakking: 'sheng' (rauwe) pu erh met aroma van kleefrijst.

Wat is Tuocha?

Tuocha is een thee die wordt samengeperst in een vorm dat lijkt op een kom en meestal gemaakt van Yunnan pu erh thee. Tuocha wordt gemaakt in verschillende formaten en kan variëren van enkele grammen, zoals onze mini tuocha, tot vele kilo. De speciale vorm van deze Yunnan thee bevorderd het droogproces.

Geschiedenis

Het is tot op heden niet bevestigd waar de naam 'Tuocha' vandaan komt. De meeste Chinezen geloven dat de naam tuocha afkomstig van een oude handelsroute van de rivier genaamd 'Tuo' ('Cha' staat voor 'thee' in het Chinees). De perstechniek werd destijds uitgevonden om het vervoer en opslag van pu erh thee te vergemakkelijken.

Details
Meer informatie
Trektijd 3-4 minuten
Watertemperatuur 100 °C
Thee per 500ml theepot 1 st.
Eetlepels / 500ml n/a
Oogst 2010
Theeseizoen Lente
Cafeïnegehalte hoog
Theeregio Diverse regio's
Provincie in China Yunnan
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 迷你云南沱茶
Recensies

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: Mini Yunnan Tuocha Theemix