Bezoek nu ook Teasenz.eu voor snelle verzending (NL 1-2 dagen & BE 2-4 dagen) vanuit Nederland.

Ming Qian Huangshan Maofeng Thee - First Flush, Eerste Lentepluk Groene Thee
12.95

Ming Qian Huangshan Maofeng Thee - First Flush, Eerste Lentepluk Groene Thee

€ 12,56
Een zeer gewaardeerde Chinese groene thee uit Huangshan (Gele Berg) in de Anhui Provincie. De bladeren worden geplukt in de vroege lente wanneer de knoppen nog mals en vol smaak zijn. Geniet van een zacht textuur, een bloemige aroma en een zoete nasmaak met citrusnoten.
- +
Beschikbaarheid:Op voorraad
Meer informatie

Wat is Ming Qian Thee?

'Ming' is de afkorting van 'Qing Ming', wat staat voor 1 van de 24 Chinese traditionele zonne-termen, dat meestal plaatsvindt op rond 5 april. 'Qian' betekent 'vóór' de Qing Ming festival. Een groene thee gemaakt van bladeren die vóór deze feestdag is geplukt, staat meestal garant voor een goede smaak en aroma. Na een lange winter hebben de theebomen namelijk voldoende voeding opgenomen uit de bodem en zijn ze klaar om te groeien in de lente. Omdat de periode vroeg in de lente meestal wordt gekenmerkt door lage temperaturen, zullen de knoppen en bladeren langzamer groeien, waardoor meer smaak wordt opgebouwd.

‘Ming Qian' thee komt soms overeen met de term 'First Flush' wat staat voor de eerste pluk van het jaar.

Daarnaast is wetenschappelijk ook aangetoond dat deze bladeren meer aminozuren bevatten (hoewel het ook minder polyfenolen bevat). Hierdoor heeft de thee ook een soepele milde smaak, zonder de bitterheid die je vaak proeft in normale groene thee die je koopt in een lokale theewinkel.

 

Timing van het plukken

Voor de beste kwaliteit worden de bladeren vaak in de ochtend geplukt (afhankelijk van de weersomstandigheden) en na het drogen in de middag al verwerkt. Het eindresultaat is een prachtige thee die gekenmerkt wordt door een schitterende vertoning vóór en na het trekken. Gebruik een glazen theepot om optimaal te genieten van het uiterlijk.

Bakken van de bladeren

Bij de verwerking worden de bladeren op hoge temperatuur gebakken. Hierdoor moeten de bladeren op hoge tempo worden geroerd zonder deze te verbranden. De theemeesters dragen meestal handschoenen, zodat ze met de hand de bladeren kunnen bakken, zonder de bladeren te beschadigen.

De gezondheidsvoordelen van groene thee

Theepolyfenolen, dat voornamelijk bestaat uit Catechins, dragen bij aan een sterk afweersysteem en beschermen het lichaam beter tegen straling.

Geschiedenis van Huang Shan Mao Feng

Al eeuwenlang wordt de beste kwaliteit groene thee gecultiveerd in de Huang Shan regio. De geschiedenis van de Huang Shan Mao Feng thee gaat terug tot de negentiende eeuw toen een ambachtsman genaamd 'Xie Zheng An', de oorlog ontvluchtte en besloot een familie-theebedrijf op te richten hoog in de veilige bergen van Huang Shan. Al snel werd de thee zeer populair in China vanwege de uitstekende kwaliteit en de heerlijke smaak en aroma.

Details
Meer informatie
Trektijd 4-5 minuten
Watertemperatuur 80 °C
Thee per 500ml theepot 2-5 gram
Eetlepels / 500ml 1,5 el
Oogst 2022
Theeseizoen Lente
Cafeïnegehalte laag
Theeregio Huangshan
Provincie in China An Hui
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 明前黄山毛峰
Recensies 2

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: Ming Qian Huangshan Maofeng Thee - First Flush, Eerste Lentepluk Groene Thee