Ming Qian Huangshan Maofeng Thee - First Flush, Eerste Lentepluk Groene Thee

Een zeer gewaardeerde Chinese groene thee uit Huangshan (Gele Berg) in de Anhui Provincie. De bladeren worden geplukt in de vroege lente wanneer de knoppen nog mals en vol smaak zijn. Geniet van een zacht textuur, een bloemige aroma en een zoete nasmaak met citrusnoten.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 16,33

* Verplichte velden


Productbeschrijving
Details

Wat is Ming Qian Thee?

'Ming' is de afkorting van 'Qing Ming', wat staat voor 1 van de 24 Chinese traditionele zonne-termen, dat meestal plaatsvindt op rond 5 april. 'Qian' betekent 'vóór' de Qing Ming festival. Een groene thee gemaakt van bladeren die vóór deze feestdag is geplukt, staat meestal garant voor een goede smaak en aroma. Na een lange winter hebben de theebomen namelijk voldoende voeding opgenomen uit de bodem en zijn ze klaar om te groeien in de lente. Omdat de periode vroeg in de lente meestal wordt gekenmerkt door lage temperaturen, zullen de knoppen en bladeren langzamer groeien, waardoor meer smaak wordt opgebouwd.

‘Ming Qian' thee komt soms overeen met de term 'First Flush' wat staat voor de eerste pluk van het jaar.

Daarnaast is wetenschappelijk ook aangetoond dat deze bladeren meer aminozuren bevatten (hoewel het ook minder polyfenolen bevat). Hierdoor heeft de thee ook een soepele milde smaak, zonder de bitterheid die je vaak proeft in normale groene thee die je koopt in een lokale theewinkel.

 

Timing van het plukken

Voor de beste kwaliteit worden de bladeren vaak in de ochtend geplukt (afhankelijk van de weersomstandigheden) en na het drogen in de middag al verwerkt. Het eindresultaat is een prachtige thee die gekenmerkt wordt door een schitterende vertoning vóór en na het trekken. Gebruik een glazen theepot om optimaal te genieten van het uiterlijk.

Bakken van de bladeren

Bij de verwerking worden de bladeren op hoge temperatuur gebakken. Hierdoor moeten de bladeren op hoge tempo worden geroerd zonder deze te verbranden. De theemeesters dragen meestal handschoenen, zodat ze met de hand de bladeren kunnen bakken, zonder de bladeren te beschadigen.

De gezondheidsvoordelen van groene thee

Theepolyfenolen, dat voornamelijk bestaat uit Catechins, dragen bij aan een sterk afweersysteem en beschermen het lichaam beter tegen straling.

Geschiedenis van Huang Shan Mao Feng

Al eeuwenlang wordt de beste kwaliteit groene thee gecultiveerd in de Huang Shan regio. De geschiedenis van de Huang Shan Mao Feng thee gaat terug tot de negentiende eeuw toen een ambachtsman genaamd 'Xie Zheng An', de oorlog ontvluchtte en besloot een familie-theebedrijf op te richten hoog in de veilige bergen van Huang Shan. Al snel werd de thee zeer populair in China vanwege de uitstekende kwaliteit en de heerlijke smaak en aroma.

Extra informatie
Extra informatie
Trektijd 4-5 minuten
Watertemperatuur 80 °C
Thee per 500ml theepot 2-5 gram
Eetlepels / 500ml 1,5 el
Theejaar 2020
Theeseizoen Lente
Cafeïnegehalte laag
Theeregio Huangshan
Provincie in China An Hui
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 明前黄山毛峰
Recensies
Klantenreviews (2)
Bloemig, tweede trekbeurt het beste
Kwaliteit
Prijs
Service
[Vertaald] De eerste infusie was zeer aromatisch en bloemig. Het rook naar orchideeën en een beetje naar jasmijnbloemen. De smaak is zeer subtiel. Super lekker, maar niet een aanrader voor mensen die van een sterke groene thee houden. De tweede sessie was het beste. De aroma was minder overheersend en de smaak juist wat sterker doordat de bladeren wat uitgerold waren na de eerste sessie. De smaak en aroma waren hierdoor meer in balans. Het had een hint van fruit, maar ik kan me niet goed inbeelden wat voor fruit.. Geschreven door Shino (Geplaatst op 15-02-2018)
Vers
Kwaliteit
Prijs
Service
Net geopend en hij ruikt geweldig. Kocht voorheen altijd Maofeng in China, maar sinds ik terug ben kan ik moeilijk echte Maofeng vinden. Deze maofeng is super vers en ik zal in de toekomst ook andere groene thee uitproberen. Geschreven door Patrick (Geplaatst op 15-02-2018)
Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen recensies schrijven. Log in of registreer nu

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: