Echte Chinese thee, direct van de bron.

Losse thee voor horeca

Ben jij de eigenaar of inkoper van een restaurant, cafe of hotel? Wellicht is het interessant om de klant te verwennen met een authentiek kopje Chinese losse thee.

Waarom Chinese losse thee voor horeca?

  • Verrassing: In plaatst van het aanbieden van een kopje thee gemaakt van saaie zakjes, kan je nu je klant verassen met een bijzondere losse thee.
  • Ervaring: Bij Chinese thee telt niet alleen de geweldige smaak, maar ook de ervaring bij het bereiden. Het trekken van losse thee in een glazen theepot of mok, resulteert in een geweldige uitzicht van ‘dansende bladeren’. Deze ervaring kan zelfs uitgebreid worden met een theeceremonie.
  • Voordelig: Veel mensen denken dat losse thee duurder is dan theezakjes. Wat men vaak vergeet is dat losse thee meerdere keren getrokken kan worden. Neem bijvoorbeeld 5 gram Tie Guan Yin oolong thee. Deze kan je tot 8 keer in een middelgrote theepot trekken. Veel waarde voor de klant en een kostenbesparing voor u.
  • Verhaal: Wat theeliefhebbers ook erg belangrijk vinden is om meer te weten te komen over zowel de afkomst van de thee als de gezondheidsvoordelen. De productpagina’s van Teasenz komen altijd met een duidelijk productbeschrijving en veel detail.

Uiteraard zijn er ook nadelen door te switchen naar losse Chinese thee.

  • Arbeidsintensief: Chinese thee zetten, kost wat meer tijd ten opzichte van theezakjes, hoewel met een theepot/theemok met een zeefje, dit erg meevalt.
  • Kennis: om Chinese thee succesvol the presenteren, moet je je eerst verdiepen in de achtergrond informatie. Voor informatie over thee kan je terecht op onze blog vol met handige thee artikelen zodat je snel kennis kan opbouwen.

Past Chinese thee bij mijn horecaconcept?

Chinese thee is niet geschikt voor elk type horeca. Neem bijvoorbeeld een snackbar, waar men snel een hapje wilt eten en niet te veel geld wilt uitgeven. Echter is het zeer geschikt voor bijvoorbeeld een lounge, high tea cafe, of Aziatische restaurants waar klanten de tijd willen nemen om te genieten.

Uiteraard hoef je theezakjes niet perse te vervangen. Losse thee zou je kunnen aanbieden als een alternatief voor simpele theezakjes. Hierdoor is er minder risico voor horeca-ondernemers, omdat er klanten verloren gaan, die toch meer gehecht aan de smaak en prijs van theezakjes.

Hotels en Chinese klanten

Hotels ontvangen tegenwoordig meer en meer Chinese klanten die dagelijks niet zonder een kopje kunnen. Het is daarom een goed idee om Chinese thee op te nemen op de menukaart. Het vinden van een authentieke longjing groene thee of Dahongpao oolong zal de Chinese reiziger verrassen en laat zien dat je erg klant gericht bent. En dit betekent meer 5 sterren reviews op TripAdvisor en andere review sites! Op basis van het aantal sterren van een hotel, kan men bepaalde kwaliteit inkopen.

Ideeën voor horeca

High tea

High tea is tegenwoordig erg hip en wordt daarom veel aangeboden in cafe’s. Naast koffie en Earl Grey of Engelse Melange theezakjes, is het leuk Chinese thee als een extra optie aan te bieden aan de klant. Theezakjes zijn gemaakt voor mensen die snel een theetje willen trekken en opdrinken, terwijl Chinese thee juist perfect is voor mensen die langzaam willen genieten van thee met allerlei lekkere hapjes.

Theeceremonie & proeven

Voor de high-end restaurants en 5 sterren hotels kan het presenteren van thee in een ceremonie een leuke ervaring zijn. De theemeester kan voor de klant live een kopje thee bereiden op de traditionele manier en tegelijkertijd meer vertellen over de oorsprong van de thee en de werking voor de gezondheid.

Dit kan ook in vorm van een proeferij of training, zoals het vaak ook wordt georganiseerd met wijn. De deelnemer kan verschillende soorten thee proeven en de smaken vergelijken.

Aziatische restaurant thee

Vele Aziatische restaurants bieden al Chinese thee aan. Denk bijvoorbeeld aan de Cantonese dim sum restaurants waar vaak pu erh, tie guan yin oolong en chrysantenthee wordt geserveerd. Niet de beste kwaliteit wordt geserveerd, maar is degelijk genoeg voor het verwerken van een zware lunch. De presentatie kan vaak wat beter. Echter gezien thee vaak gratis is in een dim sum restaurant, kan je ook niet meer verwachten.

glazen theepot voor losse thee

Voor uniekere Aziatische horeca concepten is het beter om een betere kwaliteit thee te serveren, deze kan dan ook op een aantrekkelijke wijze worden gepresenteerd. Het is aan te raden om thee te maken in een glazen theepot voor losse thee, zodat de klant de bladeren kan appreciëren. Ook kan een onderzetter met kaarslicht (rechaud) handig zijn, zodat de thee lekker warm blijft. Voor pu erh thee en donkere oolong thee komen de smaken echter beter tot hun recht in een Yixing klei theepot.

yixing theepot

Kruidenthee en theebloemen

Naast ‘thee’ gemaakt van de Camellia Sinensis theeplant, bestaat er ook thee dat gemaakt is van kruiden of een combinatie van theebladeren en kruiden. Deze worden officieel ‘tisanes’ genoemd, hoewel de term ‘kruidenthee’ vaker wordt gebruikt in de praktijk. Veel horeca ondernemers kiezen ervoor om theebloemen te serveren. Dit zijn bolletjes gemaakt van theebladeren met daarin een bloem die zich onthuld wanneer het wordt getrokken. Een spectaculaire ervaring, die vaak zelfs wordt gedeeld op social media, zodat het weer meer klanten trekt.

Verpakte thee verkopen

Naast het aanbieden van thee in uw horecazaak kan het ook idee zijn om de verpakte thee te verkopen, zodat de klant deze thuis ook kan bereiden. Zo’n theewinkel-in-horeca concept komt in de praktijk al vaak voor. Denk bijvoorbeeld aan Starbucks die ook verpakte koffie aanbied.

Losse Chinese thee groothandel

Losse thee is vaak beschikbaar bij verschillende leveranciers zoals lokale theewinkels of importeurs. Bij importeurs kan je terecht voor ‘bulkthee’ dat wat van mindere kwaliteit is. Echter zijn deze wel geschikt als je van plan bent om een eigen blend te maken en hiervoor de thee the gebruiken als een basis. Theewinkel kopen vaak in bij de importeurs, daardoor ben je vaak wat duurder uit, echter is het voordeel dat je niet in vele kilo’s hoeft in te kopen. Hierdoor kan je meerdere soorten eerst tegen een kleine hoeveelheid inkopen en uit proberen.

Voor extra verse en top kwaliteit thee kan je uiteraard terecht bij Teasenz, de Chinese losse thee groothandel in Nederland en België. Wij zijn een thee groothandel dat direct inkoop bij bron in China, zodat u kan geniet van extra bijzondere verse thee tegen een voordelige prijs. Bovendien, bieden wij geen bulk thee aan, maar unieke theesoorten van kleine familieboerderijen. Ook complementeren wij onze aanbod met onze aanbod aan thee accessoires tegen groothandelsprijzen.