Echte Chinese thee, direct van de bron.

Witte thee
Huidige filters
Theeregio: Anji
Foto-tabel Lijst

1 product

Van hoog naar laag sorteren
Foto-tabel Lijst

1 product

Van hoog naar laag sorteren

Witte thee kopen

Wat is witte thee?

Witte thee is een theesoort met een frisse delicate smaak, is erg rijk aan antioxidanten en bevat het minst aan cafeïne. Veel theeliefhebber drinken deze thee voor een gezonde huid. Als je wilt afvallen is witte thee ook een erg goed alternatief over andere dranken omdat het geen caloriën bevat.

Oorsprong van Chinese witte thee

Witte thee komt oorspronkelijk uit Fujian, China in de achttiende eeuw en is vooral veel geconsumeerd in China. Sindskort is witte thee erg populair aan het worden buiten China door de toegankelijke frisse smaak.

Groene thee of witte thee

Veel groene thee drinkers drinken vaak ook witte thee voor de gezondheidsvoordelen of milde smaak. Terwijl de meeste groene en zwarte thee worden gemaakt van volwassen theebladeren, wordt witte thee vaak geheel of grotendeels gemaakt van de theeknoppen (of onvolwassen, ongeopend theebladeren) van de theeplant. Soms zijn deze knoppen 'harig' of 'donzig'. Deze 'haren' op de theeknoppen zijn een natuurlijk mechanisme van de witte theeplant dat de knoppen beschermt tegen insecten. Witte thee is altijd met de hand geplukt wat erg tijdrovend is. Hierdoor is de gemiddelde witte theesoort duurder andere theesoorten.

Productie van witte theesoorten

Witte thee is meestal gemaakt van de 'knoppen' en soms van theebladeren. Het is minimaal bewerkte en minimaal geoxideerd. Na het plukken worden de bladeren alleen op laag niveau licht verwarmd en naar aan gedroogd in de zon. Desondanks is het produceren van witte thee moeilijke klus. Theeboeren moeten zich aanpassen aan onvoorspelbare weersomstandigheden om de optimale oogst en verwerking te bepalen.

Cafeïne

Witte thee wordt over het algemeen gedacht dat zeer laag in cafeïne. Echter geld dit alleen voor witte thee uit Fujian, China. De theeplanten in deze regio bevat natuurlijk weinig cafeïne. Indiase witte thee kan echter soms meer cafeïne bevatten dan zwarte thee. Ook de beweringen dat witte thee bijzonder rijk is aan antioxidanten hebben betrekking op thee uit Fujian. Sommige mensen verwijzen naar witte thee als cafeïnevrije, maar dit is onjuist.

Witte theesoorten

Er zijn vele soorten witte thee op de markt zoals zoals de silver needle en bai mu dan uit China en de darjeeling white en ceylon white uit India.