Echte Chinese thee, direct van de bron.

Oolong thee
Foto-tabel Lijst

10 producten

Van hoog naar laag sorteren
Foto-tabel Lijst

10 producten

Van hoog naar laag sorteren

Oolong thee kopen

Wat is oolong thee?

Oolong thee is een theesoort die ook soms 'wulong' wordt genoemd. De letterlijke vertaling van 'oolong' is 'zwarte draak'. Deze theesoort is een semi-geoxideerde thee. Oxidatie proces produceert de bloemige noten die veel oolongs karakteriseren.

Hoe is Chinese oolong thee gemaakt?

Vaak worden oolongs gevormd door het te rollen, waardoor het meer complexe genuanceerde aroma verkrijgt met beter gecontroleerde oxidatie en verbazingwekkende vormen. Oolong thee is vaak rond, pezig of gekruld. Rondvormige oolong thee soorten komt het meest voor, welke vaak in een yixing teapot op Chinese gongfu wijze wordt bereid.

Na oxidatie en gedeeltelijke vormgeving, wordt oolong thee verhit om zo de oxidatie te stoppen en zorgvuldig in de uiteindelijke vorm verwerkt. De meeste oolongs worden verhit door het roosteren van de bladeren. Dit proces zorgt voor een donkerder aroma's en intense smaken, verwant aan fruit, noten, geroosterde granen, caramel, koffie en chocolade.

Losse oolong thee heeft een diversiteit aan smaken

De variatie in mate van oxidatie, vormgeving en verhitting maakt oolong thee een zeer brede categorie met een enorme diversiteit aan smaken en aroma's die zich uitstrekt van fris, plantaardige naar donker, geroosterde, fruitig en zelfs koffie-achtige.

De meeste oolong theesoorten zijn afkomstig uit China (met name uit de provincie Fujian en de Wuyi Mountain Range ) en uit Taiwan . Deze regio's zijn vooral bekend om hun vakkundig handgemaakte Oolong thee.