Bezoek nu ook Teasenz.eu voor snelle verzending (NL 1-2 dagen & BE 2-4 dagen) vanuit Nederland.

Zwarte thee
Foto-tabel Lijst

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. 2020 Zongedroogde Zwarte Thee Cake - Yiwu Shai Hong 100g
  -23%
  2020 Zongedroogde Zwarte Thee Cake - Yiwu Shai Hong 100g
  Special Price € 10,00 Regular Price € 12,95
 2. Red Dragon Pearls
 3. Jin Jun Mei Thee (Ming Qian)
 4. Dian Hong Thee
 5. Keemun Thee - Keemun Congou Zwarte Thee
 6. Lychee Zwarte Thee
 7. Lapsang Souchong Zwarte Thee
 8. GRATIS voor Bestelling boven de 50 EUR: Bladvormige Theezeef, Roestvrij Staal, Goud/Zilverkleur
  -100%
 9. Yunnan Gold Thee
Foto-tabel Lijst

9 producten

Van hoog naar laag sorteren

Zwarte thee kopen

Wat is zwarte thee?

Zwarte thee is de meest populaire thee wereldwijd. In China wordt zwarte thee ook wel 'rode thee' genoemd vanwege de roodachtige kleur van de drank. Net zoals andere blad theesoorten is zwarte thee ook van de Camellia sinensis plant. In tegenstelling tot andere soorten thee is zwarte thee zwaar geoxideerd, waardoor het zijn donkere kleur verkrijgt.

Zwarte theesoorten

De meeste commercieel verkrijgbare zwarte thee zijn melanges van verschillende afkomst. Populaire melanges is bijvoorbeeld 'English breakfast'. Verder zijn er ook melanges die op smaak zijn gebracht met specerijen zoals 'Earl grey' en onze 'Lychee black'. Bij Teasenz bieden wij vooral pure thee dat van nature een heerlijke smaak heeft en erg gezond is.

Zwarte thee smaak

Verschillende productie regio's produceren diversiteit aan smaakprofielen vanwege hun unieke terroir. Onze Chinese theesoorten uit Fujian en Yunnan zijn kenmerkend voor hun fruitig, honingachtig, chocolade achtig, houtig en/of moutig.

Zwarte thee geschiedenis en productielanden

De eerst zwarte thee was de Souchong die werd ontwikkeld in Fujian rond 1730. Ondanks de jonge geschiedenis is zwarte thee de eerste theesoort voor export naar Europa en het Midden Oosten. Het commercieel succes leidde tot grootschalige productie in China dat zich later verspreidde naar andere landen zoals India, Sri Lanka en Kenia. Later werdt zwart thee in meer en meer landen geproduceerd zoals Indonesië , Vietnam en Brazilië. Meer recentelijk is Engeland ook begonnen met teeteelt in kassen. Bij Teasenz zijn ervan overtuigt theesoorten die op natuurlijke wijze zijn geteeld, niet alleen beter zijn voor de gezondheid, maar ook lekkerder smaken.

Handgemaakte zwarte thee worden hoofdzakelijk geproduceerd in delen van China. Hoog kwaliteit machine berwerkte zwarte thee wordt vooral in China, India en Sri Lanka gemaakt. Ten slotte wordt lage kwaliteit 'commodity thee' in ander theelanden geproduceerd.

Zwarte thee productiestappen

De belangrijkste stappen van zwarte thee productie zijn:

 • Plukken: met de hand of machinematig.
 • Drogen: gedroogd in de zon of met ventilatoren.
 • Rollen: meestal in ronddraaiende ventilatoren of met de hand.
 • Oxidatie: blootstelling aan lucht wat resulteert in fermentatie dat de uiteindelijke kleur, geur en smaak beinvloed.
 • Bakken of stoken: verhitting op hoog temperatuur om de oxidatie te stoppen en te drogen voor opslag.
 • Sorteren: verwijderen van takjes en sorteren van de bladeren op basis van kwaliteitsniveau. Dit verschilt zich van groene thee dat eerst wordt gesorteerd voordat het wordt verwerkt.
 • Mengen: voor 'commodity thee' wordt er eventueel andere smaken en specerijen toegevoegd.

Cafeïne in zwarte thee

Algemeen zwarte thee bevat 50 tot 90 mg cafeïne per kop . Er zijn echter vele factoren die bepalen of jouw kopje thee meer of minder cafeïne bevat, zoals temperatuur en duur dat is toegepast bij het maken van thee.